Test av smarttelefoner

Sony Ericsson P1i

Sony Ericsson P1i kombinerer en stor trykkfølsom skjerm, QWERTY-tastatur og en sinnsyk batterikapasitet til en overkommelig pris.

VIPPEKNAPPER: For å skrive på det snodige tastaturet, vippes hver knapp til side.

VIPPEKNAPPER: For å skrive på det snodige tastaturet, vippes hver knapp til side. Foto: unknown

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Batteritid i verdensklasse

+ God Touch-skjerm

+ Bra tastatur

- Litt treg

- Ikke edge

Spesifikasjoner P1i

  • Operativsystem: UIQ 3.0
  • WiFi: Ja
  • HSDPA: Nei
  • 3G: Ja
  • EDGE: Nei
  • Radio: Ja

Det er ofte et dårlig teknisk trekk å lage en liten telefon med stor skjerm, med tanke på batterikapasitet. Sony Ericsson bryter barrierer med P1i og leverer testens beste batteritid. Den faktiske tiden er selvfølgelig noe lavere enn det som er oppgitt, men slik er det for alle.

Ellers legger man fort merke til det snodige tastaturet. Hver knapp har to tegn, alt etter som hvilken vei du vipper. Vi innrømmer at det var med en viss skepsis vi tok i bruk patentet, men det viser seg å være ganske så bra å skrive med. Tallene er markert med rød, slik at man lett ser hvor man skal trykke når man for eksempel skal ringe.

Den trykkfølsomme skjermen er formidabel, og den medfølgende pekepennen er mer på beredskap enn i bruk. Testen viser at man som regel klarer seg fint med å trykke med fingrene.

Telefonen oppleves litt i overkant treg til mange vanlige funksjoner. Det tar liksom veldig lang tid å starte en applikasjon eller en meny. Den er derimot kjapp så fort den er ferdig med åpningen.

Det er litt synd at telefonen mangler EDGE. For de som ikke bor midt i Oslo kan EDGE være veldig kjekt å ha hvis 3G-dekningen begynner å melde avbud. Den har derimot WiFi som kompenserer en del. Fint at Sony Ericsson tar seg bryet med å implementere en radio også.

Spesifikasjoner

Produsent www.sony-ericsson.no
Pris 3239

Konklusjon

P1i er en liten, lett, og brukervennlig smarttelefon. Batteritiden er fantastisk og det følger med et minnekort i pakken. Overlever du litt treghet er dette mye telefon for pengene.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning