Test: Samsung Digital Photo Frame SPF-83V

Super bildekvalitet

Samsungs digitale fotoramme med trådløs internettilkobling leverer veldig gode bilder, og har noen spennende funksjoner.

Samsung-rammen har innebygd trådløs nettverkstilkobling, og kan vise bilder fra en hvilken som helst nettside

Samsung-rammen har innebygd trådløs nettverkstilkobling, og kan vise bilder fra en hvilken som helst nettside Foto: unknown

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God bildekvalitet

+ Støtte for RSS

- Ikke fjernkontroll

- Samsung-logo på rammen

LUKE: Med en minnepinne koblet til, kan du ikke lukke luken som skjuler tilkoblingspunktene. Minnepinnen synes også fra forsiden av rammen.

LUKE: Med en minnepinne koblet til, kan du ikke lukke luken som skjuler tilkoblingspunktene. Minnepinnen synes også fra forsiden av rammen. Foto: unknown

Samsung-rammen krasjet faktisk fullstendig en gang, og ga en kryptisk feilmelding.

Samsung-rammen krasjet faktisk fullstendig en gang, og ga en kryptisk feilmelding.

Spesifikasjoner Samsung SPF-83V

  • Størrelse: 8"
  • Oppløsning: 800x600
  • Kontrast: 500:1
  • Batteri: Nei
  • Wifi: Ja
  • Fjernkontroll: Nei
  • Minne: 64 mb

Samsung SPF-83V er for det første en fotoramme med svært god bildekvalitet. Den har større skjermoppløsning enn konkurrenten fra Kodak, til tross for at bildeflaten er mindre. Det gjør at bildet blir skarpere. I tillegg er fargene mer naturlige enn hos Kodak. Innsynsvinkelen er grei i alle vinkler unntatt når du ser skjermen fra undersiden. Det er et problem vi har opplevd med de fleste digitale fotorammer på markedet. Når rammen står plassert "liggende", er ikke dette et altfor stort problem, men så fort du forsøker å sette den oppreist, opplever du at bildet nesten ikke blir synlig fra høyre side.

Det er lett å koble rammen opp mot et trådløst nettverk; det er bare å velge nettverk og taste inn passordet. Når det er gjort, kan du bruke en annen maskin på nettverket til å logge deg på rammen. Samsung har funnet plass til noen funksjoner Kodak-rammen mangler. Blant annet kan du legge inn en RSS-feed med bilder, eller en hvilken som helst nettadresse, så viser rammen alle bildene over en viss størrelse fra denne internettsiden - en stilig funksjon som gjør at du for eksempel kan legge ut bilder på nettet som dukker rett opp i stua til venner og kjente.

Menyene er enkle og oversiktlige. Dessverre kommer ikke denne rammen med fjernkontroll, så du må manøvrere ved hjelp av tre knapper og piltaster på baksiden. Dette gjøres ikke noe enklere av at piltastene er programmert speilvendt, slik at når du trykker på pilen én vei, flytter markøren seg motsatt vei på skjermen.

Samsung-rammen har en støtte som kan vris i alle retninger, og setter du rammen på høykant snus bildet automatisk i løpet av få sekunder. Men på grunn av nevnte problem med innsynsvinkel blir dette ingen suksess.

Rammen har støtte for de vanligste minnekortene, og har også USB-port til minnepinne. Disse kobles til bak en luke på venstre side. Dessverre kan du ikke lukke luken når du bruker CF-kort eller minnepinne. En ordinær minnepinne vil også synes fra fremsiden av rammen, og det er litt kjedelig. Vi liker heller ikke at Samsung har trykket en stor logo på forsiden av selve rammen.

Et par andre småting irriterer også nok til at det ikke blir toppkarakter på Samsung. Du kan for eksempel maksimalt vise et bilde i 20 sekunder, når den står i lysbildemodus. Hvis du "pauser" på et bilde, vil det gå maksimalt 5 minutter før den automatisk går i hvilemodus. Det er selvfølgelig en smakssak, men vi synes det blir litt stressende når bildet byttes ut for ofte. Vi må også nevne at rammen krasjet en gang under test.

Spesifikasjoner

Produsent Samsung
Pris 1611

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning