Skiller seg ut

Olympus µ 840

Olympus µ 840 skiller seg ut fra mengden, både positivt og negativt.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Stor skarp skjerm

+ 5x optisk zoom

- Ikke manuell måling av hvitbalanse

Olympus µ 840

Spesifikasjoner

Oppløsning: 8 megapiksler

Optisk zoom: 5x

Skjermstørrelse: 2,7"

Skjermoppløsning: 230.000 piksler

Internminne: 14 MB

Minnekort: xD-kort

Optisk bildestabilisator: Ja

Lysfølsomhet: ISO 64 - 1600

Mål: 9,64 x 5,65 x 2,4 cm

Vekt: 130 gram

Olympus µ 840, eller Mju som det uttales, tilhører ikke Olympus sin billigserie, men ligger likevel i den nederste delen av prissjiktet. En av de negative overraskelsene er at Olympus har valgt å ikke gjøre 840 støv og sprutsikker slik vi er vant til at kameraene i Mju-serien er. Håpet er at det istedenfor er lagt ekstra vekt på bildekvaliteten.

Stor skjerm

På spesifikasjonssiden legger vi med en gang merke til at Mju 840 har et par fordeler i forhold til de andre kameraene i testen. For det første kan den skryte av å ha en 2,7 tommer skjerm mens alle andre sitter med en 2,5 tommer. For det andre har den en optisk zoom på 5x, noe som sammen med Panasonics modell er best i testen. Og for det tredje har den nest størst bildebrikke i testen, bare slått av Fujifilm FinePix F47fd. Ellers er oppløsningen på 8 megapiksler og kameraet byr som mange andre på optisk bildestabilisator.

På den negative siden legger vi også fort merke til at Mju 840 er det eneste kameraet i testen som ikke lar deg sette hvitebalansen manuelt, altså stille den inn nøyaktig ved hjelp av en hvit eller grå flate, noe som kan føre til et lite fargestikk i enkelte situasjoner.

Enkel meny

Olympus har tydeligvis lært litt av Canon da deres system med en funksjonsknapp og en hurtigmeny ligner veldig på Canons opplegg. Det er bare positivt synes vi da Canons menysystem fungerer svært bra. Inni selve menyen er det derimot god gammel Olympus-stil. For dem som ikke har brukt et Olympus-kamera før kan det være litt forvirrende, men man kommer fort inn i det.

www.olympus.no

Spesifikasjoner

Produsent Olympus
Pris 1756

Konklusjon

Overraskende bra

Om det er hvitebalansens skyld eller noe annet vet vi ikke, men vi syntes bildene fra Mju 840 hadde et svakt rosa skjær i seg. Noen vil kanskje like at bildene ser litt varmere ut, men for oss ser det mest bare unaturlig ut. Det er selvsagt lett å fikse i et bildebehandlingsprogram i ettertid, men positivt er det ikke. Da blir vi mer fornøyd når vi går bildene litt bedre etter i sømmene, for her er det lite korn å spore samtidig som skarpheten synes veldig bra. Kanskje var det likevel lurt av Olympus å heller fokusere på bildekvalitet istedenfor å prøve å lage så vanntett kamera som mulig.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning