Skattelista 2008 lar deg sjekke skatten på Facebook

Sjekk skattelista på Facebook

Denne snutten viser skatten til alle vennene dine automatisk.

Facebook er et av Norges mest populære nettsamfunn. Nå kan du sjekke likningen til vennene dine via Facebook.

Facebook er et av Norges mest populære nettsamfunn. Nå kan du sjekke likningen til vennene dine via Facebook. Foto: FOTO: AP Photo/Paul Sakuma

Publisert Oppdatert

Gullapp! Her var det noen overraskelser i kretsen gitt

Nå slipper du å søke i skattelistene selv. Et lite program på Facebook scanner gjennom hele vennelisten din og gir deg en rangert oversikt over likningen til vennene dine. Du kan også se hvem som bidrar med mest til fellesskapet i form av skatt.

En funksjon for skattepoke gjør det mulig å hinte til sine venner om at du har sjekket likningen og et tips om hvordan han eller hun gjør det samme.

Bare logg deg inn på Facebook og installer et lite program.

Resten går automatisk.

Skattelista 2008 og Skattepoke er utviklet av klikk.no. Tjenestene er først og fremst et eksperiment i bruk av databaser og sosiale medier i journalistisk sammenheng. Det blir ikke lagret noen opplysninger om skatten din hverken hos klikk.no eller hos Facebook om du bruker denne tjenesten.Et journalistisk eksperiment

Skattesøket på Facebook ble lansert for første gang i fjor. Da var det 137.000 venner som ble skattesjekket via tjenesten.

Applikasjonen griper rett inn i debatten om åpenhet versus utlevering av noe mange oppfatter som privat. Inntekt og skatt har egentlig aldri vært beskyttet informasjon i Norge. Men det er ikke alle som er like begeistret for at naboen kan sjekke inntekten din på nettet.

- Generelt er klikk.no for åpenhet rundt skatt og inntekt, av demokratiske hensyn. Facebook-appen er først og fremst et journalistisk eksperiment, hvor vi setter dataene i en annen sammenheng enn man normalt får dem, sa redaktør i Klikk.no, Svein-Erik Hole da tjenesten ble lansert første gang.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning