Rakett på ryggen:

Vil fly som James Bond

Stuart Ross insisterer på å trosse tyngdekraften med en rakett på ryggen.

Publisert Oppdatert

Britiske Stuart Ross arbeider til daglig som flyger i et vanlig passasjerfly, en relativt trygg og regulert tilværelse.

Men den eventyrlystne piloten vil mer. De siste fem årene har han brukt fritida og nesten en million kroner på å lage et rakettbelte. Han håper å kunne fly som James Bond gjorde en gang for mange filmer siden.

Så langt har ikke Stuart Ross kommet seg lenger opp enn noen centimeter. Han er dessuten festet til bakken med flere sikkerhetsanordninger. Men Ross er overbevist om at han snart kan fly fritt som fuglen, og gleder seg til å vise fram doningen til flyinteresserte over hele verden.

Destillerer brennstoffet selv

Rakettbelter er tydeligvis en kultgreie. Stuart Ross' egen nettside er for tiden under rekonstruksjon, i likhet med raketten hans. Det kommer godt fram at det krever en viss kjemi-kunnskap å få dette til å ta av, for å bruke en nærliggende metafor:

Hydrogenperoksid i "rocket grade", brennstoffet som brukes i raketten, er nemlig ikke til salgs i England. Stuart Ross må derfor bygge sin egen innretning for destillere fram en hydrogenperoksid som er konsentrert nok, på basis av en hydrogenperoksid i lavere konsentrasjon som er i lovlig salg.

Her er en nettside om Ross og hans likesinnede som drømmer om å lette fra bakken .

I denne videoen er drømmen virkeliggjort. Det vil si, det er noe sånt disse gutta drømmer om.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning