Desert Bus – Åtte timer i buss på rett vei:

Verdens kjedeligste spill

Sjelden har det hendt mindre i et spill. Men hva gjør vel man ikke for ett poeng?

HØYDEPUNKT: Etter fem timers kjøring knuses en flue mot frontruta. Dette er trolig det dramaturgiske høydepunktet i spillet Desert Bus.

HØYDEPUNKT: Etter fem timers kjøring knuses en flue mot frontruta. Dette er trolig det dramaturgiske høydepunktet i spillet Desert Bus.

Publisert Oppdatert

Det er trolig verdens kjedeligste spill. Men det har sine fans.

En gjeng kaliforniere spilte Desert Bus i fem døgn og dro inn over en halv million kroner til barn i nød (ekstern video-lenke).

Spillet er fascinerende kjipt. Plottet er mildt sagt enkelt, men gjennomføringen desto mer krevende.

Desert Bus går ut på å kjøre buss fra Tucson i Arizona til Las Vegas i sanntid. Det tar rundt åtte timer, siden bussen holder en konstant fart på 70 kilometer i timen. Du møter ikke en eneste annen trafikant i løpet av hele spillet..

Åtte timer- ett poeng!

Det er ikke mulig å ta så mye som en bitteliten tissepause, med mindre det er flere som kan bytte på å kjøre.

Du må holde på rattet (spillet styres fra tastaturet) hele tiden.

Skeiner du ut i veikanten, må du tilbake til start. Bussen drar hele tiden litt mot høyre, så du må være svært oppmerksom for ikke å miste kontrollen.

Skulle du være så heldig/dyktig at du når fram til Las Vegas, blir du belønnet med ett poeng og et tilbud om retur... .

Turen går gjennom ørkenen i skyfritt vær. Det er ingen andre kjøretøyer på veien, og endringene i landskapet består i enkelte kaktuser langs veikanten. Etter rundt fem timers kjøring kommer det en flue på frontruta, og mer dramatisk blir det ikke.

Desert Bus inngår i en pakke spill, "Smoke and Mirrors", som ble skapt av tryllekunsterne Penn & Teller fra Las Vegas. Spillet ble opprinnelig laget i 1995, men kom ikke ut før det ble lansert på nettet i 2006.

Foranledningen var en protest mot daværende justisminister Janet Reno, som ønsket tiltak mot framveksten av vold og action i dataspill. Dermed svarte tryllekunstnerne med å lage et spill fullstendig strippet for spenning.

Fem døgn i strekk

Gjengen bak prosjektet "Desert Bus for Hope", Loadingreadyrun, lovet i november å spille Desert Bus sammenhengende til inntekt for vanskeligstilte barn. De lovet å fortsette å spille så lenge donasjonene fortsatte å tikke inn.

Underveis fikk de tilsendt mat og drikke fra tryllekunstnerne bak spillet. Prosjektet fikk en del oppmerksomhet og dro inn over 70.000 dollar i alt.

Gjengen som var med ble naturlig nok temmelig utslitt, etter fem døgn, fem timer og fem minutters hendelsesløs ørkenkjøring med den virtuelle bussen.

Forresten: det veldedige prosjektet samlet hele seks poeng!

Kan lastes ned

Her kan du lese loadingreadyrun's oppsummering i mørbanket tilstand etter fem døgns Desert Bus-spilling.

Du kan laste ned Desert Bus, det vil si hele Smoke and Mirrors-paken, som en torrent-fil her.

For å spille tenger du også en GENS-simulator og en kopi av Sega Bios-CD-en. Du finner lenker til begge på lenken over.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning