SPILL: Mirror's Edge

Vakkert og nervepirrende

Hvem er raskest fra A til B? Parkour eller freerunning. Det er handlingen i Mirrors Edge.

SPORT: Parkour eller freerunning heter det når målet er å komme seg fra A til B hurtigst muilg. Det er det Mirror's Edge handler om.

SPORT: Parkour eller freerunning heter det når målet er å komme seg fra A til B hurtigst muilg. Det er det Mirror's Edge handler om. Foto: FOTO: Skjermbilder fra Mirror's Edge

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Pen grafikk, originalt konsept

+ Bra gameplay

- Kanskje litt høy vanskelighetsgrad for noen

KAMP: Ikke action uten litt blod.

KAMP: Ikke action uten litt blod. Foto: FOTO: Skjermbilder fra Mirror's Edge

Husker du Sébastien Foucan, der han i begynnelsen av Casino Royale på ganske spektakulært vis forsøker å flykte fra James Bond?

Les også: De beste retrospillene

Kunsten å komme seg fra A til B så raskt og effektivt som mulig er faktisk egne sporter, kalt parkour og freerunning, og det er akkurat det du skal gjøre i Mirror's Edge.

Spillet foregår i en by hvor politi og myndigheter har total kontroll på byen, i alle fall på gateplan.

Les også: Spill PS2-spill på PS3

Derfor bruker kriminelle, og andre tvilsomme elementer, såkalte «runners» når de skal ha levert noe lovens lange arm helst ikke skal vite om. Disse beveger seg over hustak, gjennom luftkanaler og overalt ellers hvor det er mulig å komme seg ubemerket forbi.

Du spiller Faith, en runner, som for å redde sin søster vikles inn i et uoppklart mord, og med politiet i hælene sier det seg selv at det blir mye løping.

Det kan kanskje høres kjedelig ut, men når du begynner å få kontrollene inn i fingrene og ser hvordan du med største letthet kan forsere 4-5 nesten umulige hindre på rad, da blir man fort hekta.

Les også: Spillene barna digger

Blir Faith trengt opp i ett hjørne kan hun fort slå fra seg også, men blir fort sårbar om hun må angripe flere bevæpnede motstandere samtidig.

Grafikken er av den realistiske typen, noe som hjelper på innlevelsen, historien er spennende nok og brettene er varierte og byr stadig på nye overraskelser. En absolutt vinner blant dem som liker å utfordre seg selv litt.

Vi har testet spillet på PC, men du får det også til Playstation 3 og Xbox 360.

Les også: Test av Litle Big Planet

ARMER OG BEIN: Spillet foregår i førstepersons synsvinkel, men du får se armene og beina til hovedpersonen mens du spiller.

ARMER OG BEIN: Spillet foregår i førstepersons synsvinkel, men du får se armene og beina til hovedpersonen mens du spiller. Foto: FOTO: Skjermbilder fra Mirror's Edge

HØYDESKREKK: Mirror's Edge foregår i stor del på takene av høye skyskrapere.

HØYDESKREKK: Mirror's Edge foregår i stor del på takene av høye skyskrapere. Foto: FOTO: Skjermbilder fra Mirror's Edge

Spesifikasjoner

Produsent www.mirrorsedge.com
Pris 299

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning