I løpet av natten kom det et lite hull i ett av de tre eggene i reiret på taket av Universitetet i Bergen. Utover morgenen og ettermiddagen har det skjedd stadig mer, og for kort tid siden er den første tjeldungen helt ute av skallet. Noen ganger er det mulig å se den, men for det meste ligger den i den gode varmen under fjærene til en av foreldrene.

Ivrige tittere som har fulgt lenge med på tjeldemor og tjeldefars ruging får nå altså endelig se de har ventet på lenge. Klekkingen skjedde dermed nøyaktig på terminen ornitologene har fastsatt, i dag den 22. mai.

Klikk her for å se bilde fra klekkingen som oppdateres kontinuerlig.

Se UiBs tjeldside her.

Webkameraet, Tjeld-TV, er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen og NRK Natur familieliv. Det gjør det mulig for oss alle å være tett innpå ett av vårens vakreste eventyr.

Også i fjor var det populære tjeldparet og webkameraet på plass på universitetstaket. Da ble ett egg klekket, tjeldungen Tjelling .

Se også:

Webkamera havørn

Test av webkamera: Se hvem som snakker

Test av webkamera: Dette må du tenke på

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!