Netcom først med musikk-abonnement:

Tilbyr fastpris for fri musikk

En ny nedlastingstjeneste fra Teliasonera skal også lanseres i Norge.

POPULÆR: Marit Larsen er en av artistene du kan laste ned musikken av når den nye svenske nedlastingstjenesten kommer til Norge.

POPULÆR: Marit Larsen er en av artistene du kan laste ned musikken av når den nye svenske nedlastingstjenesten kommer til Norge. Foto: Foto: Scanpix

Publisert Oppdatert

Telia Music Player er navnet på en ny mobiltjeneste som gir kundene fri nedlasting av musikk mot en fast avgift.

Som navnet antyder blir dette først lansert over Kjølen. Men Norge står for tur, siden Teliasonera er Netcoms morselskap.

- Vi antar at vi lanserer dette i Norge i første eller andre kvartal neste år. Men vi har ikke satt noen dato ennå, sier Marius Halle, innholdssjef i Netcom, til Klikk.no.

Det svenske lanseringstilbudet er tre måneders gratis bruk, siden koster det 99 kroner i måneden. Prisen i Norge er ikke bestemt, men vil ligge på samme nivå, opplyser Halle.

Tre millioner låter

De fleste av de store plateselskapene som EMI, Warner, Universal, samt mindre selskaper, er med på tjenesten. Unntaket er giganten Sony Music.

Tre millioner låter skal allerede finnes i katalogen. Som på iTunes vil musikken være kopibeskyttet. Det gjør at den bare kan spilles av på din PC eller på en telefon kjøpt gjennom mobilabonnementet.

Les også: Google skjuler sex-søk

For å bruke Netcom Music Player, som tjenesten er døpt inntil videre, må du altså være Netcom-abonnement.

Tjenesten vil bli solgt som en tilleggstjeneste, men trolig også som en del av en ny type abonnement.

- Dette skal være et tilbud til alle Netcom-abonnenter, og vil ikke kreve at du har en bestemt type telefon. Men at vi vil bruke tilbudet i markedføringsøyemed er nok nærliggende, sier Marius Halle.

Nedlastingstjenesten vil tillate avspilling på tre PC-er og flere telefoner, men det vil ikke bli mulig å brenne musikken på en CD eller overføre den til en annen mp3-spiller.

Les også: Mp3 kan gjøre deg døv

Opprinnelig ønsket Telia en tjeneste uten kopisperre (DRM)-

- Klart vi helst skulle hatt musikken drm-fri, men det er en beslutning som ligger hos plateselskapene. Det pågår stadig diskusjoner, sier Kim Hagberg, sjef for mobilt innhold på Teliasonera, til idg.se.

Ikke for iPhone-brukere

Fra før er det bare Netcom som i Norge får lov til å selge iPhone. Men den nye tjenesten kan ikke benyttes av iPhone-brukere, som jo er bundet til å bruke iTunes hvis de skal kjøpe musikk.

- Poenget er å gi et bra musikktilbud også til de som ikke har iPhone. Det er ganske mange av dem, sier Halle.

- Dessuten er vel dette noe dere i Netcom vil tjene mer penger på?

- Det stemmer. Apple har ikke gjort det lett for mobiloperatører å tjene penger på musikk.

Les også: Aldri mer bakglatte ski

Les mer på Klikk Teknologi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning