Apple-grunnlegger Steve Wozniak:

Spår iPod-ens død

I et intervju sier medgründer og medeier i Apple, Steve Wozniak, at han tror iPod-en er på vei ut. Han er heller ikke helt komfortabel med alle aspekter rundt Apples iPhone.

IPODEN DØR: Steve Wozniak, The Woz, medgründer og medeier i Apple, spår at iPod-ens glansdager er over.

IPODEN DØR: Steve Wozniak, The Woz, medgründer og medeier i Apple, spår at iPod-ens glansdager er over. Foto: Foto: Noah Berger, Scanpix

Publisert Oppdatert

Fakta: Steve Wozniak

Steve Wozniak (58 år) er grunnla Apple sammen med Steve Jobs i 1976. Han jobbet i selskapet fram til 1987, men har fortsatt eierandeler i Apple og mottar ifølge Wikipedia fortsatt lønn fra selskapet. Les mer om Steve Wozniak på Wikipedia .

Se også Steve Wozinaks egen hjemmeside.

I et intervju med The Daily Telegraph sier Wozniak at iPod-en har hatt en lang tid som verdens mest populære mediaspiller, men at han ser den falle av "pidestallen" fordi tilbudet er for stort.

- iPod-en har på en måte levd et langt liv som nummer én, sier han. Hvis du ser tilbake på produkter som transistor-radioen og Walkman, så har de en tendens til å dø ut etter en stund. Det er som om alle har en, to eller tre av en ting. Du kommer til et punkt hvor de er utstilt overalt, de blir ordentlig billige og ikke selger stort, sier Wozniak til The Daily Telegraph.

LES VÅR TEST AV DEN NYE IPOD NANO HER.

I intervjuet kommenterer han også de proprietære egenskapene til iPhone og låsingen mot teleoperatørene, i sammenligning til Googles åpne Android-plattform.

- Forbrukerne får ikke alt de vil ha når selskapene låser produktene sine, sier han. Og sier han kunne tenkt seg å laget noen mer kraftfulle applikasjoner enn hva man nå får lov til.

Wozniak ser også at teknologimarkedet blir skadelidende av den tiltagende økonomiske krisen. Han sier at selskaper vil strekke ut levetiden på IT-utstyret og ikke bytte det ut like raskt som tidligere. Det vil skade både maskinvare- og programvareleverandørene, sier han.

Han tror også det er mange Web 2.0-selskaper som er verdimessig er overvurdert og at det kan lede til en ny teknologiboble som kan sprekke.

Hele intervjuet med Steve Wozniak kan du lese her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning