Spotify for Iphone

Slik er Spotify for Iphone

Nå kan du slutte å kjøpe plater.

Publisert

Apple revolusjonerte musikkindustrien da de lagde Ipod. De klarte å få verdens plateselskaper til å selge låtene sine digitalt på nett i Itunes. Nå er en gjeng svensker i ferd med å gjøre Ipod og Itunes gammeldags.

Om en uke eller to kan du få tilgang til (nær sagt) all verdens musikk direkte på mobilen.

Hva er Spotify?

Spotify er navnet på musikktjenesten. Den fungerer som en nettradio ved at låtene lastes ned direkte. Men i motsetning til radio, er det du som velger musikken. Du får tilgang til et enormt musikkbibliotek og kan høre enkeltlåter eller hele album.

Det betyr at der du tidligere måtte kjøpe fysiske cd-er eller laste ned filer til pc-en din, kan du nå bare taste inn det du vil høre på og få det servert umiddelbart.

Til nå har du måttet ha en pc for å høre på Spotify. Helst burde du også ha koblet den til stereoanlegget for å få bra lyd, eller benyttet deg av hodetelefoner. Men nå kommer programmet også til mobilen. Og mobilen har du jo med deg over alt; mange bruker mobilen som lommedisco allerede.

Spotify til Iphone og Android

Allerede om en uke eller to kommer Spotify til Iphone. Senere har selskapet lovet at de kommer til telefoner med Google Android.

Selskapet Spotify lever på nåde. Det er gryende misnøye blant artister og plateselskaper. Ifølge blant andre Dagbladet.no er det bare lommerusk som tilfaller rettighetshaverne i provisjon. Platebransjen sa tidligere denne uka til Dagens Næringsliv at de kommer til å kalle gutta bak Spotify inn på teppet for en forklaring.

Og bare 0.7 prosent av selskapets brukere betaler for seg. De fleste velger en annonsefinansiert gratisversjon isteden for å betale Premium abonnement til 99 kroner i måneden.

Plateselskapene kan trekke låtene

Men når Spotify kommer til mobilen, vil dette endre seg. Tjenesten er nemlig forbeholdt premiumkunder. Antall betalende kommer dermed til å øke. Forhåpentligvis blir det også litt igjen til de som har laget musikken. Dersom plateselskapene ikke er fornøyde, kan de når som helst trekke låtene sine fra Spotify.

Kan bli dyrt

Spotify på mobilen skal funke i mobilnettet, men det kan bli dyrt om du ikke har gratis datatrafikk i mobilabonnementet ditt. De fleste vil nok derfor bruke den i trådløse wlan soner. Det bør gå greit, siden programmet ifølge Wired som har testet det, kan mellomlagre hele 3333 låter på mobilen din. Det betyr altså at når du er på tur, på hytta eller på flyet kan du høre på forhåndsnedlastet musikk via Spotify.

Vi tror dette kommer til å endre musikkvanene dine for alltid.

Vi har fortsatt ikke fått tak Iphone-versjonen av Spotify, men selskapet har selv lagt ut en demo som du kan se nedenfor. Du kan også ta en titt på disse skjermbildene.

Les mer:

Derfor kan du droppe tilleggsforsikringen

Lag musikk hjemme

Alle våre kameratester

Slik trener du deg stor

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning