Kriminelle på nettet har tatt i bruk den store interessen for USAs nyvalgte president Barack Obama for å spre virus og skadelig programvare. Eposten som nå spres over hele verden lokker med en nyhet om Obama, og inneholder en link.

LES OGSÅ: Skadelig virus spres på Facebook.

Sikkerhetsselskapet CSIS advarer folk mot å trykke på linken. Da installeres skadelig programvare på PC-en, som de kriminelle kan bruke til å hente ut passord og annen sensitiv informasjon. Det skriver danske business.dk.

LES OGSÅ: Tåler passordet ditt testen?

Eposten som nå sendes ut ser ut som den kommer fra seriøse nyhetsformidlere som CNN, USA Today og BBC. I emnefeltet står det noe om nyheter og Barack Obama.

Eksempler på emner som bør få deg til å stoppe opp er 'A new president, a new congress...', 'Fear of a Black President' eller 'World Welcomes Obama's Win'. Hvis du mottar en slik epost bør du slette den umiddelbart, uten å trykke på lenken.

LES OGSÅ: Virus skal skremme fildelere

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!