Bevegelsesstyrt spillkontroll til Microsoft X-box 360

Microsoft tar en "Wii"

Nå kommer Microsoft med en bevegelsesstyrt spillkontroll som gjør at du kan ta i bruk hele kroppen når du spiller.

UTEN KONTROLL: Microsoft tar en _Wii_ med Xbox og lanserer en bevegelsessensor som gjør at man kan spille uten bruk av håndkontroller.

UTEN KONTROLL: Microsoft tar en _Wii_ med Xbox og lanserer en bevegelsessensor som gjør at man kan spille uten bruk av håndkontroller. Foto: FOTO: Casey Rodgers/AP

Publisert Oppdatert
FILMGURU: Filmskaperen Steven Spielberg fikk æren av å avduke "Prosjekt Natal" som er navnet på Microsofts nye  bevegelsessensor for Xbox 360.

FILMGURU: Filmskaperen Steven Spielberg fikk æren av å avduke "Prosjekt Natal" som er navnet på Microsofts nye bevegelsessensor for Xbox 360. Foto: FOTO: Casey Rodgers/AP

Nå kan du gjemme spillkontrollen din i skapet en gang for alle.

Les også: Xbox blir ny

Hvert fall om den nye bevegelsessensoren til Xbox 360 virker som den skal.

Microsoft har her tatt en "Wii" og forbedret konseptet ved at man ikke trenger å holde en spillkontroller i hånden for å styre spillet.

Les også: Slik unngår barn spillesyke

Nintendo har som kjent hatt stor suksess med en tilsvarende bevegelsessensor på sin populære spillkonsoll "Wii".

"Prosjekt Natal"

Bevegelsesstyret systemet gjør at du skal kunne skåre mål ved å sparke en virtuell fotball eller skyte fienden med å trykke av en innbilt avtrekker, skriver nettavisen Telegraph.

Systemet, som ble lansert i går under den store spillmessen E3 under navnet "Prosjekt Natal", bruker kamera, dybdesensorer, mikrofoner og en prosessor med spesiell programvare for å bygge et tredimensjonalt bilde av kroppens bevegelser.

Les også: Test: World of Goo

Systemet kan også respondere på stemmestyring, kommandoer og endringer i spillerens stemmeleie.

Spielberg: - Fjern håndkontrollen

- Neste steg i hjemmeunderholdningens verden er å fjerne håndkontrolleren, sa den kjente filmregissøren Steven Spielberg. Han hadde fått æren av å avduke "Prosjekt Natal".

Ifølge Microsoft så skal systemet forstå normal språkmønster og at det ikke er snakk om gjenkjenning av spesifikke kommandoer som på andre lignende systemer.

Det er ikke satt noen lanseringsdato for når "Prosjekt Natal" kommer for salg.

Les også: Spill PS2 på PS3

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning