Gedigent Obama-bilde:

Her er 1474 megapiksler

Dette bildet kan du vandre rundt i. Ta en titt her.

Publisert Oppdatert

Er dette verdens største bilde?

Fotografen David Bergman tok i bruk spesielle virkemidler for å lage dette bildet som i full oppløsning er 1474 megapiksler stort.

Bildet ble tatt under innsettelsen av president Barack Obama på Capitol Hill i Washington, DC. Sjekk ut bildet her .

Les også: Nå kan du gå gatelangs i Oslo på nettet

- Fortjente et bilde

Bergman mener det er den største begivenheten han har fotografert.

"Jeg har tidligere fotografert fem presidenter og store begivenheter som OL og Superbowl, men dette er den klart største begivenheten. Den fortjente et stort bilde" skriver Bergman på sin blogg.

For å få til å lage et panoramisk bilde av nesten to millioner mennesker, med stort detaljnivå, har Bergman benyttet et robotkamera kalt Gigapan Imager. Kameraet tar veldig mange bilder og setter dem siden sammen til én stor bildefil.

Les også: Fant kona med GPS

Robotkamera

Slik beskrives Gigapan av produsenten Charmed Labs :

"Gigapan Imager kan ta panoramiske bilder i svært høy oppløsning med et helt vanlig digitalkamera. Det oppnås ved at kameraets funksjoner for å panoerere og vende objektivet styre med presisjonsmotorer mens kameraet tar mange opptil mange hundre bilder. Deretter blir bildene "sydd sammen" ved hjelpt av spesiallaget programvare slik at det ser ut som ett stort bilde."

Som både Bergman og Charmed Labs hevder, kan resultatet bli helt forbløffende. Bergmans bilde er altså nesten 15 milliarder piksler stort.

Les også: Magisk flyttehjelp til PC-en

Tok seks timer

Detaljnivået i Obama-bildet er vanvittig. Du kan nærmest vandre rundt i bilde og fange opp små detaljer. Hvis du dobbeltklikker, kommer du nærmere innpå.

Bermans bilde består av 220 mindre bilder tatt med et Canon G10-kameraw. Filen måler 59.783 x 24.658 pixels, som blir 1474 megapiksler. Gigapan brukte seks timer på å sette sammen bildene på en Macbook Pro - og lage en TIF-fil på 2 gigabyte.

Du kan forresten bestille en trykt utgave av bildet direkte av Bergman.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning