Enorm interesse for Klikks Facebook-tjeneste:

Har sjekket inntekten til 137.000 Facebook-venner

Nesten 140.000 personer er sjekket mot Klikk-tjenesten der du kan få opp treff i skattelistene til alle Facebook-vennene.

ANGREPET: Facebook, som ledes av Mark Zuckerberg (24), er nå i likhet med Myspace gjenstand for et voldsomt virusangrep, advarer   russiske sikkerhetseksperter.

ANGREPET: Facebook, som ledes av Mark Zuckerberg (24), er nå i likhet med Myspace gjenstand for et voldsomt virusangrep, advarer russiske sikkerhetseksperter. Foto: FOTO: AP Photo/Paul Sakuma

Publisert Oppdatert

For tre uker siden la Klikk.no ut en applikasjon som gjør det mulig å få opp en liste i Facebook over inntekter til alle vennene. Tjenesten har vist seg svært populær. Så langt er over 137.000-brukere sjekket med denne applikasjonen.

- Vi har matchet opp over 137.000 unike Facebook-kontoer mot skattelisten, opplyser Nils Petter Nordbø, som har utviklet applikasjonen på oppdrag fra klikk.no.

Applikasjonen griper rett inn i debatten om åpenhet versus utlevering av noe mange oppfatter som privat. Inntekt og skatt har egentlig aldri vært beskyttet informasjon i Norge. Men det er ikke alle som er like begeistret for at naboen kan sjekke inntekten din på nettet.

- Generelt er klikk.no for åpenhet rundt skatt og inntekt, av demokratiske hensyn. Facebook-appen er først og fremst et journalistisk eksperiment, hvor vi setter dataene i en annen sammenheng enn man normalt får dem, sier ansvarlig redaktør i Klikk.no, Svein-Erik Hole.

Her kan du prøve denne Facebook-applikasjonen.

Han mener det også kan ha en ren nytteverdi å få sammenlignet inntekter på denne måten.

- En ting brukeren oppnår ved å liste Facebook-vennene sine opp mot hverandre, er å sammenligne inntekt blant kolleger. Det er kun arbeidsgiver som er tjent med hemmlighold rundt lønn.

LES OGSÅ: Stor virusangrep på Facebook

Klikk-redaktøren lover flere tjenester som gjør nytte av de sosiale nettverkene i tiden framover.

- Jeg er godt fornøyd med brukertallene for dette lille stuntet, og Klikk kommer til å gjøre mye mer rettet mot sosiale nettverk i fremtiden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning