Gratis office ga serverkrasj

Nyheten om en ny versjon av gratisprogrammet OpenOffice senket serverne hos OpenOffice i dag.

ÅPNET TEKSTVERSJON: I kveld åpnet OpenOffice igjen sine nettsider, men i form av en enkel tekstversjon.

ÅPNET TEKSTVERSJON: I kveld åpnet OpenOffice igjen sine nettsider, men i form av en enkel tekstversjon. Foto: Foto: Illustrasjonsfoto

Publisert Oppdatert
GRATIS: Programvarepakken OpenOffice er gratis og for veldig mange et fullgodt alternativ til Microsoft Office.

GRATIS: Programvarepakken OpenOffice er gratis og for veldig mange et fullgodt alternativ til Microsoft Office. Foto: Foto: Illustrasjonsbilde

Fakta: OpenOffice

I 1999 kjøpte Sun Microsystems selskapet Star Divison som utviklet kontorpakken StarOffice. Kildekoden ble frigitt i juli 2000. Hensikten var å redusere Microsofts markedsmakt ved å tilby et gratis konkurransedyktig alternativ. Som kjent har Microsoft i flere år hentet mesteparten av overskuddet sitt fra operativsystemet Windows og kontorpakken Office.

Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/OpenOffice.org

Nyheten om en ny versjon av office-pakken OpenOffice var nok til at selskapets servere antagelig knelte i dag. Nettsiden OpenOffice.org har ikke vært tilgjengelig store deler av ettermiddagen.

Gratis

Gratiskontorpakken OpenOffice er for mange blitt et fullgodt alternativ til markedslederen Microsoft Office. OpenOffice er en komplett kontorpakke med tekstbehandler, regneark, database og presentasjonsprogramvare. Programvarepakken er resultatet av et såkalt åpen kildekode-prosjekt eller Open Source som er det engelske navnet. Her bidrar utviklere fra hele verden, også Norge, med å lage et program som kan brukes gratis til ikke-kommersielle formål av alle som vil.

Stor oppgradering

Versjon 3.0 av OpenOffice er en større oppgradering. Blant annet har den fått støtte for docx-formatet som Microsoft innført med Office 2007. Programmet har også fått et nytt "Startsenter" som er utgangspunktet når et nytt dokument skal opprettes. OpenOffice 3.0 skal også ha bedre støtte mot Mac.

Finnes på norsk

Kontorpakken OpenOffice finnes på en rekke språk, også norsk. Du kan laste ned kontorpakken på denne adressen: http://no.openoffice.org/ . Venter du noen timer eller prøver igjen en annen dag er sikkert serverne til OpenOffice oppe og går igjen.

Les også: Knakende gode Word-tips

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning