VOKSER: Telegram Messenger er i skrivende stund på en 130. plass på Apples gratis-toppliste i App Store.=

VOKSER: Telegram Messenger er i skrivende stund på en 130. plass på Apples gratis-toppliste i App Store. © Skjermbilde, HjemmePC

For en knapp uke siden ble det klart at Facebook har lagt ufattelig 115 milliarder kroner (19 milliarder dollar) på bordet for å sikre seg den populære meldingsappen WhatsApp.

Kun dager etter at oppkjøpet ble annonsert - og WhatsApp var utilgjengelig i flere timer, har et annet mobilprogram (app) tatt helt av.

Ifølge flere internasjonale nettsider, som Techcrunch og The Verge, har meldingsappen Telegram gått forbi WhatsApp på topplistene til Apples AppStore. Appen skal ha blitt lastet ned hele åtte millioner ganger i løpet av noen få dager. Enkelte andre meldingsapper, som TigerText og Confide, skal også ha sett en kraftig økning de seneste dagene, ifølge Techcrunch.

Grunnleggeren av Telegram, Pavel Durov, som også står bak den russiske Facebook-konkurrenten VKontakte, sier til Techcrunch at han ønsket å lage den sikreste - mest NSA-sikre - meldingsappen i verden.

Durov forteller også at før nyheten om Facebooks oppkjøp av WhatsApp var det mellom 300.000 til 400.000 nedlastinger av appen hver dag. Nå er det tre ganger så mange og mellom 800.000 til 1 million laster nå ned appen Telegram hver dag.

- Den viktigste grunnen til at jeg støttet og hjalp til med lanseringen av Telegram var å lage en kommunikasjonskanal som ikke kunne bli aksessert av russiske sikkerhetsbyråer, sier Durov til Techcrunch. Durov står også ved Telegrams påstand om at deres kryptering er den beste som er tilgjengelig.

Durov er så trygg på at Telegram er sikker at han har utlovet en dusør på 200.000 dollar til den som kan hacke appen. Så langt har ingen fått ut dette beløpet, men Durov sier til Techcrunch at en russisk mann fant et seriøst problem i desember i fjor og mottok 100.000 dollar.

Ifølge The Verge, så topper nå Telegram Messenger topplistene på Apple App Store i hele 46 land.

I Norge er det Snapchat som topper topplistene til Apples App Store - om vi bare ser på «snakkeapper», mens Telegram Messenger er på en 130. plass.

Per i dag ser listen for «snakkeapper» på Apples norske App Store slik ut:

14. Snapchat

20. WhatsApp Messenger

24. Facebook Messenger

33. Skype for iPhone

68. Kik Messenger

130. Telegram Messenger

Telegram Messenger finnes også for Android.

Ifølge Wikipedia har WhatsApp 400 millioner aktive brukere. Telegram Messenger hadde så sent som i oktober i fjor cirka 100.000 aktive brukere.

Les også:

Dette blir vårens hotteste mobiler

Her er Samsung Galaxy S5

Denne dingsen gir deg trådløst nettverk på hotellrommet

SNAKK SIKKERT: Telegram byr på en sikker kanel for meldinger. Appen er blant annet laget for å hindre at russiske sikkerhetsbyråer skulle kunne avlytte meldingene.=

SNAKK SIKKERT: Telegram byr på en sikker kanel for meldinger. Appen er blant annet laget for å hindre at russiske sikkerhetsbyråer skulle kunne avlytte meldingene. © Skjermbilde, HjemmePC

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!