Kjendisene har trykket miniblogg-tjenesten Twitter til sitt bryst.

Mens de offisielle hjemmesidene, bloggene og Facebook- og MySpace-profilene oftest driftes av stjernenes ansatte, er twittermeldingene skrevet av kjendisene selv - i hvert fall gir de bestemt inntrykk av det.

Bildene kjendisene legger ut er ofte av det usensurerte og spontane slaget; MMSer du ville sende til en venn eller venninne en sen kveld.

Miley Cyrus og Adam Shankman.

Miley Cyrus (16) og regissør Adam Shankman (44) fikk dugelig med kjeft for dette Lolita-bildet. © Foto: Stella

Det kan faktisk virke som om de noen ganger glemmer at de har like mange tilhengere som det er innbyggere i et middels europeisk land.

Miley Hannah Montana Cyrus fikk erfare at Twitter ikke er som en minnebok forbeholdt noen få venner da hun og regissør Adam Shankman publiserte noen ganske lumre bilder fra garderoben.

Kritikken mot «Lolita-bildene» haglet, noe fikk Adam Shankman til å gå til motangrep på Twitter-bloggen sin.

«Miley er en søt engel som jobber utrettelig hele tiden. Hun skal ha lov til å ha det litt gøy i sminkerommet! Ærlig talt. Skjerp dere, ellers blir det ikke flere bak scenen-bilder i det hele tatt,» truet han.

Jessica Simpson slår tilbake mot vekt-kritikerne sine.

Jessica Simpson slår tilbake mot vekt-kritikerne sine. © Foto: Stella

For et års tid siden ble for eksempel Jessica Simpson latterliggjort etter at hun hadde gått kraftig opp i vekt.

Noen måneder etter - når hun hadde løpt av seg noen kilo - publiserte hun en rekke fleipete bilder av sitt slankere jeg foran store mengder mat.

Jessica er en av de hotteste kjendis-twitrerne. Hennes 2,1 millioner tilhengere har blant annet kunnet følge hennes hennes hjerteskjærende og formålsløse leting etter at hunden hennes ble tatt av en coyote .

Saken fortsetter under bildet

Demi Moore og Ashton Kutcher kommuniserer lydløst på Twitter.

Demi Moore og Ashton Kutcher kommuniserer lydløst på Twitter. © Foto. Stella

Rumpa til Demi Moore på en vanlig hverdag.

Rumpa til Demi Moore på en vanlig hverdag. © Foto: Stella

Courtney Love viste frem - eh - tavoveringene sine i januar.

Courtney Love viste frem - eh - tavoveringene sine i januar. © Foto: Stella

Tila Tequila slettet sin Twitter-konto i protest forrige uke.

Tila Tequila slettet sin Twitter-konto i protest forrige uke.

Supertwitreren Ashton Kutcher og kona Demi Moore har publisert massevis av muntre bilder til glede for sine 4,5 millioner tilhengere! Det mest berømte av dem er et «rumpeskudd» av Demi i hverdags-Sloggien.

Diverse B-kjendiser som står i fare for å rykke bakover i alfabetet, har kastet klærne for twitter-fansen, og vips - er de tilbake i overskriftene. Tila Tequila, Adrianne Curry og Courtney Love har alle profitert på slippe ned skuldrene (og buksene) på Twitter.

Nettstedet Celebrity Tweet (ekstern lenke) har en stor oversikt over kjendiser som bruker meldingstjenesten til å fortelle verden hva de holder på med.

På sidene får du oversikt over nylig oppdaterte meldinger, og det kan jo også gi deg et hint om de mest aktive kjendisene.

Ashton Kutcher har vi allerede nevnt. Gitarist og rundbrenner John Mayer twitrer også døgnet rundt for å holde sine 3 millioner fans oppdatert.

For ikke å snakke om selveste twitter-dronningen Tila Tequila! På hennes Twitter-konto er det døgnåpen butikk, og hvis det ikke kommer noe fra den kanten begynte fansen å bli bekymret

Hun slettet kontoen sin med høytidelig nedtelling i forrige uke. Årsaken skal ha vært at folk snakket stygt om hennes ufødte barn.

Det varte imidlertid ikke så mange dagene. Nå er hun mer twitrete enn noensinne.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!