Da glemmer man en løsning som allerede fins i mange hjem, og som dermed blir billigere og iblant også mye enklere. Her snakker vi om den innstillbare DVD-spilleren, som ofte står sammen med TV-en. Den er jo konstruert for å overføre analoge signaler til et digitalt medium.

Du kobler bare opp videospilleren, det gamle videokameraet, eller hva det nå måtte være av gamle analoge apparater, til DVD-opptageren og spiller inn en DVD. Da har du med en gang filmen i digitalt format på DVD-platen. Vil du redigere filmene eller bruke dem i PC-en på en annen måte, kan du kopiere vob-filene fra DVD-en til harddisken og bytte filendelsene til mpg. Klarer ikke redigeringsprogrammet mpg-filer, kan du trenge et konverteringsprogram for å gjøre dem om til for eksempel av. Et slikt program finner du med et kjapt søk på nettet.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!