Kort sagt:

+ Lekkert bilspill med nydelig grafikk og veltilpasset læringskurve

+ Passer for «alle»


- Litt lang lastetid

Project Gotham Racing 4 er derimot noe annet. Vi snakker om et bilspill som også makter å fenge andre enn bilspillentusiaster. Fra det øyeblikk jeg setter meg inn i den første Lanciaen på enkleste nivå er det som om jeg føler meg - tja, tøff, rett og slett. I tillegg til at alt ser og høres fordømt lekkert ut tror jeg det kan ha noe med spillets velkjente Kudos-system å gjøre. For hver eneste brekksladd, hopp eller drift jeg gjør raser poengene inn, som små, anerkjennende klapp på skuldra. Dermed kan jeg kanskje få råd til en lekrere bil med enda råere motor i neste omgang.

Som navnet tilsier er PGR 4 ikke det første spillet i serien. Men læringskurven kjennes rett og slett merkbart bedre. Her er også nye byer, blant annet St. Petersburg, Shanghai og Quebec City og en haug nye biler. Å kjøre motorsykkel er noe jeg må innrømme appellerte til meg personlig - å vise fingeren til dem man passerer vekker i hvert fall råner'n i meg. Grafikken, særlig ved overraskende væromslag, har blitt enda bedre.

I tillegg har PGR 4 fått en ny veldig vellykket enspillerdel, som gjør at du, i motsetning til i mange andre bilspill, ikke føler deg dum om du spiller alene. Spiller du sammen med andre kan du lage racinglag og kappkjøre mot andre lag på Xbox Live, noe som vekker kamplysten i den mest sedate sjåføren.

Men selv om man ikke trenger være bilfrelst for å like PGR4 tar spillet også hensyn til de som er opptatt av kjøreopplevelsen. Følelsen med underlaget er svært realistisk og hver bil kjennes forskjellig. Her er også et nytt «simulasjons»-modus, der du blir plassert inne i bilen og tvunget til å bruke manuelt gir. Forsøk det på en regnglatt Nürburgring-bane i halvmørket og du vil være enig i at dette er alt annet enn lett.

Ettersom Bizarre Creations nylig ble oppkjøpt av Activision er PGR4 sannsynligvis det siste spillet i rekken. Ingen kan si annet enn at de gir seg mens de er på topp.

Spill:

Project Gotham Racing 4

Plattform:

Xbox 360

Type:

Racing

Online-tilkobling

Ja

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!