Instagram har i dag lansert en ny app. Instagram er en svært populær tjeneste for deling av bilder. Med appen «Layout from Instagram» kan du nå sette sammen mange bilder til ett bilde.

– Det er moro, enkelt og gir deg en ny måte å bruke kreativiteten, skriver Instagram i et blogginnlegg.

Denne typen bildekollasjer er ikke ny på Instagram, men til nå har man måtte laste ned og bruke et annet program for å lage denne typen bilder.

Layout-appen fra Instagram har også fått en funksjon for ansiktsgjenkjenning, slik at du på en enkel måte kan finne bilder på kamerarullen som har bilder av mennesker.

For å ta i bruk Layout må du laste ned appen fra App Store, installere appen og åpne den – og du er i gang.

Layout-appen vil ha tilgang til bildene dine, så den rettigheten vil du bli bedt om å gi appen.

Appen er på mange måter selvforklarende. I samme vindu kan du velge hvilke bilder som skal være med i kollasjen og hvilken layout du ønsker.

Du kan også bytte ut bilder etter at du har valgt layout. Du kan også dra og endre størrelsen på bildene du har valgt. Når du er fornøyd så er det bare å lagre bildet.

Når bildet er lagret kan du publisere direkte til Instagram, Facebook eller andre delingstjenester. Velger du å dele via Instagram tas du til Instagram-appen, der du publiserer bildet på vanlig måte. Her kan du legge til tekst, tagger, geoinformasjon og filter som med et vanlig bilde.

Layout fra Instagram er foreløpig kun tilgjengelig på iOS for iPhone, men på bloggen skriver Instagram at en Android-versjon skal være klar i løpet av noen måneder.

Instagram er sammen med Facebook, Snapchat og Twitter noen av de mest populære sosiale mediene akkurat nå.

Slik ser bildet ut når det er publisert via Instagram med Layout - på en iPhone.

BILDEKOLLASJER: Nå har Instagram endelig fått sin egen tjeneste for å lage bildekollasjer. Foreløpig er den kun tilgjengelig for iPhone. © Skjermbilde

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!