Test: NextTV

Nesten et mediesenter

Ekstratjenester som videoleie og web-TV gjør TV gjennom bredbåndskabelen til et godt alternativ.

NextTV-boksen er levert av Motorola. Med den kan du leie video og spille poker, i tillegg til å se TV.

NextTV-boksen er levert av Motorola. Med den kan du leie video og spille poker, i tillegg til å se TV. Foto: unknown

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Videoleie

+ Leveres med nettverksplugger

- Svak fjernkontroll

- Ingen opptaksmulighet

Fjernkontrollen er et svakt punkt ved NextTV.

Fjernkontrollen er et svakt punkt ved NextTV. Foto: unknown

Skjermbildet til NextTV er greit og ryddig, men det kan være litt tungvint å finne frem til TV-kanalene.

Skjermbildet til NextTV er greit og ryddig, men det kan være litt tungvint å finne frem til TV-kanalene. Foto: unknown

Dekoderboksen fra Motorola har bra med tilkoblingspunkter, blant annet 2 x SCART og HDMI.

Dekoderboksen fra Motorola har bra med tilkoblingspunkter, blant annet 2 x SCART og HDMI. Foto: unknown

Spesifikasjoner NextTV

  • HDMI: Ja
  • SCART: 2
  • Videoleie: Ja
  • Spill: Ja
  • Pris 39 kr/mnd + kanaler

NextGenTel leverer TV via ADSL-linjen, og kan dermed tilby et alternativ til parabol og bakkenett mange steder i landet. Forutsetningen er at du har bredbånd fra NextGenTel, og at linjekvaliteten er god nok til å overføre TV. Forskjellen fra «vanlig» digital-TV er at du kobler internettledningen i dekoderen i stedet for en antennekabel. At TV-dekoderen er IP-basert betyr samtidig at det er mulig å tilby mange spennende internettjenester gjennom den samme dekoderen.

Boksen fra NextGenTel har blant annet et godt utvalg av utleiefilmer og små enkle spill. Her kan du se trailere, og hvis du vil leie filmen er den bare et klikk unna. Prisen er 49 kroner, og da har du et døgn på å se filmen. Dette er fremtidens måte å leie film på, og fungerer kjapt og greit via denne boksen. Du kommer også direkte til web-TV fra blant andre TV2 og CNN med et par klikk fra hovedmenyen. Dette er tjenester som gjør at den i større grad enn dekodere vi har sett for kabel og satellitt kan erstatte en PC i stua. Du har riktignok ikke mulighet til å vise familiebilder eller spille av musikksamlingen fra denne boksen.

NextTV-boksen har bra med tilkoblingsmuligheter. For video finner du HDMI, to SCART-kontakter og komponent. Boksen leveres med nettverksplugger for strømnettet, som gjør at du kan bruke helt vanlige stikkontakter til å overføre internettsignalene til stua. Dette er en løsning vi liker veldig godt.

Blant svakhetene er fjernkontrollen, som virker plastaktig og billig. Teksten på knappene er også trykt på en måte som gjør det uklart hvilke knapp som er til hva. Vi synes også manøvreringen mellom menyer og TV-kanaler er litt tungvinn. Her er det heller ikke mulighet til å gjøre TV-opptak.

Kanaltilbudet er omtrent som hos de andre TV-distributørene. NRK-kanalene er gratis, mens en pakke med 17 kanaler koster 169 kroner i måneden. Det er imidlertid verdt å merke seg at Viasat sine kanaler mangler hos NextTV, så her får du ikke tilgang til kanaler som TV3 og Viasat4.

Spesifikasjoner

Produsent www.nextgentel.no
Pris 39

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning