Moden topptelefon

Vi har prøvd nye iPhone 3G S

Nå starter salget av iPhone 3G S hos Telenor og Netcom. Vi har fått telefonen og her er vårt førsteinntrykk.

MERKER: Baksiden er ikke like enkel å tørke bort fingermerkene fra, men dette er heldigvis bare kosmetisk.

MERKER: Baksiden er ikke like enkel å tørke bort fingermerkene fra, men dette er heldigvis bare kosmetisk. Foto: FOTO: Nicholas Paulik

Publisert Oppdatert

Utseendet på iPhone 3GS er svært likt iPhone 3G, så de store forskjellene kommer på innsiden. S-en i 3GS står for "speed" ("fart"), noe Apple har lagt stor vekt på.

Les også: 90 prosent iPhone

Finn billigste nettbutikk som selger iPhone 3GS uten abonnement. Ta også en titt på hvor billig du kan få den med abonnement, men vær obs på kostnadene på abonnementet.

Raskere

Raskere maskinvare gjør at telefonen skal føles mer responsiv og at det er mulighet for enda mer krevende applikasjoner og spill.

For undertegnede, som har følt at tidligere iPhone-modeller har vært for trege, virker 3GS mer enn godkjent rask.

Tilkoblingen har også fått seg en oppgradering, og du får nå surfet med HSDPA-hastighet på opptil 7,2Mbps der det er utbygget.

Det tok ikke lang tid før testeksemplaret var like tilgriset av fingermerker som resten av mobilene på bruket.

Les også: Mobil med gratis kino

Fettavisende belegg

Heldigvis er skjermen dekket av et nytt belegg fettet ikke fester seg så godt på, derfor holder det med et par tørk med skjorta før skjermen er blank som ny igjen.

Kartet på iPhone kan som kjent bruke mobilmaster, wi-fi og GPS til orientering.

På 3GS finnes det også et innebygget kompass, som gjør at kartet kan rotere seg etter retningen du går i. Med kompasset slipper du å gå til prikken på kartet flytter seg før du vet om du er på rett vei.

Kameraet har blitt oppgradert til 3 megapiksler, og har automatisk fokus, eksponering og hvitbalanse. En funksjon som gjorde inntrykk, er muligheten til å trykke på skjermen for å endre fokus. Når man tar bilder og skal endre fokuset til for eksempel noe på veggen bak en person, er dette gull verd og noe som gjør kameraet mye mer brukbart.

Les også: Bruk iPod uten iTunes

Nytt operativsystem

iPhone-operativsystemet er nå oppe i versjon 3.0, og har fått en del funksjonalitet som tidligere har vært savnet på iPhone. Vi sikter da til for eksempel klipp og lim og internettdeling via kabel eller bluetooth, for å nevne et par.

Kombinert med den nye maskinvaren er iPhone 3GS såpass moden at det kan tenkes at enkelte iPhone-skeptikere nå lar seg omvende. Førsteinntrykket kan i hvert fall sies å være meget bra, og vi kommer tilbake med en grundigere test etter å ha brukt den mer.

Les også: Alle våre tester finner du her

SOM FØR: Utvendig ser iPhone 3G S ut som forgjengeren.

SOM FØR: Utvendig ser iPhone 3G S ut som forgjengeren. Foto: FOTO: Nicholas Paulik

TILBEHØR: USB-kabel med tilhørende strømadapter og hodetelefonsett med handsfree er tilbehøret som følger med.

TILBEHØR: USB-kabel med tilhørende strømadapter og hodetelefonsett med handsfree er tilbehøret som følger med. Foto: FOTO: Nicholas Paulik

SORT: En sort og enkel boks huser telefonen.

SORT: En sort og enkel boks huser telefonen. Foto: FOTO: Nicholas Paulik

Apple iPhone 3G S

Apple iPhone 3G S Foto: FOTO: Apple

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning