Analytiker slakter Iphone:

- Ubrukelig på jobben

Analytiker advarer mot svindyr datatrafikk, dårlig sikkerhet og for svakt batteri.

GJENNOMBRUDD: Iphone og andre nye mobiler sørger for et gjennombrudd for nettet på mobilen.

GJENNOMBRUDD: Iphone og andre nye mobiler sørger for et gjennombrudd for nettet på mobilen. Foto: FOTO: Christoffer Conradi

Publisert Oppdatert

Noe i nærheten av en samlet verdenspresse har hyllet iPhone i over et år. I Norge nådde hypen nye høyder da telefonen endelig kom i salg nå i sommer.

Internasjonalt er det den ferske 3G-versjonen som har sørget for enda mer omtale, stort sett i rosende vendinger.

Derfor blir det interessant når noen omsider klarer å sette fingeren på noe negativt med telefonen "alle" vil ha. Analyseselskapet Gartner har nemlig testet telefonen med tanke på bruk i bedriftssammenheng, og dommen er hard.

"Bedrifter som ønsker å ta i bruk iPhone bør nærme seg prosessen varsomt og gjøre grundige forundersøkelser" skriver selskapet i en ni sider lang analyse.

- Holder ikke en arbeidsdag

Her er noen av funnene som vil glede innbitte Iphone-skeptikere:

  • Telefonens batteritid tåler ikke en hel arbeidsdag med e-post-trafikk og aktiv synkronisering.
  • Bruken kan bli svindyr hvis datatrafikken blir høy, og det blir den gjerne på reiser der iPhone brukes mye på trådløsnett og til nettlesing.
  • Det ser ikke ut til å være mulig å kryptere data på selve telefonen, til tross for forsikringer om dette fra Apple selv
  • iPhone må ha iTunes for at telefonprogramvaren kan oppdateres. Det gjør det vanskelig å integrere telefonen i sikkerhetssystemer som er vanlige i større bedrifter
  • Det er ikke mulig å redigere vedlegg til e-post og det tar lang tid å laste ned slike vedlegg

Gartner-rapporten, som er sitert i computerworld.com, presiserer at mange av punktene som bør skape skepsis primært er rettet mot større bedrifter. Enn så lenge er Windows-mobiler eller Blackberry langt bedre jobb-alternativer, mener Gartner.

LES OGSÅ TESTEN VÅR: Ja, så god er den.

Her finner du vår iPhone-bildespesial

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning