Sniktitt på Huawei Ascend P7

Tynn, lett og billig

Huawei Ascend P7 er lekker og langt billigere enn konkurrentens toppmodeller, men konkurrerer de i samme klasse?

TOPPMOBIL: Huawei Ascend P7 er selskapets nye flaggskip, og etterfølgeren til Ascend P6.

TOPPMOBIL: Huawei Ascend P7 er selskapets nye flaggskip, og etterfølgeren til Ascend P6. Foto: Huawei

Publisert Oppdatert
SELFIE: Ascend P7 sitt frontkamera har en oppløsning på hele 8 megapiksler, og en egen gruppefunksjon.

SELFIE: Ascend P7 sitt frontkamera har en oppløsning på hele 8 megapiksler, og en egen gruppefunksjon. Foto: Huawei

Huawei er lei av å bli sett på som et billigselskap og ønsker å endre det inntrykket med Huawei Ascend P7, en mobil som må kunne kalles high-end.

Med en prislapp på 3500 kroner er det likevel litt paradoksalt at dette forsøket på å komme bort fra billigstemplet koster langt mindre enn konkurrentenes toppmodeller.

Vi har fått prøve en såkalt pre-sample fra Huawei, noe som betyr at den ikke er helt klar til å kjøres full test på, men god nok til å gi et inntrykk av hva vi kan forvente oss.

Lekker og lett

Førsteinntrykket av Ascend P7 er veldig bra. Utseendemessig kan den nesten se ut som en litt stor iPhone 5S, i alle fall fra siden.

Den er bare 6,5 mm tykk, noe Huawei hevder gjør den til verdens tynneste 4G-mobil. Ikke er den spesielt tung heller med sine 124 gram. Alt i alt vil vi si at dette er en svært lommevennlig 5-tommers mobil.

Til sammenligning er Samsungs toppmodell Galaxy S5 hele 8,1 mm tykk.

Skjermen er av IPS LCD-typen og har full HD-oppløsning.

I tillegg får du et frontkamera på 8 megapiksler, noe som er nok til å få med hver fure og rynke i ansiktet ditt.

Det virker dog som at frontkameraet har såkalt fiks-fokus, altså at skarpheten er forhåndsinnstilt til ca. avstanden et vanlig selvportrett vil taes i. Prøver du å ta bilde av ting på litt mer avstand med frontkameraet vil du nok ende opp med et litt uskarpt resultat.

Spesifikasjoner for Huawei Ascend P7

 • Operativsystem: Android 4.4.2
 • Skjermstørrelse: 5 tommer
 • Skjermoppløsning: 1920 x 1080 piksler
 • CPU: Quad-core 1,8 GHz
 • Kamera: 13 megapiksler
 • Video: 1920 x 1080 piksler, 30 bps
 • Sekundert kamera: 8 megapiksler
 • Fotolys: Ja
 • Data: GPRS, Edge, 3G, 4G opp til 150 Mbps
 • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n
 • Bluetooth: v4.0 med A2DP
 • GPS: aGPS
 • Radio: FM
 • NFC: Ja
 • Internminne: 16 GB
 • Minnekort: MicroSD
 • Mål: 13,98 x 6,88 x 0,65 cm
 • Vekt: 124 gram

Batteri

 • Kapasitet: 2500 mAh
 • Standby: 422 timer
 • Taletid: 14 timer

Litt morsomt er det at frontkameraet har panorama-funksjon, i tilfelle du vil ta et gruppebilde-selfie.

Beskjeden maskinvare

Huawei Ascend P7 er på ingen måte dårlig spekket. En firekjernersprosessor på 1,8 GHz burde sparke godt ifra, og 2 GB RAM og 16 GB internminne er begge deler akseptabelt.

Det er bare det at det ikke helt måler seg mot dagens toppmobiler, som alle har prosessorer på godt over 2 GHz, og Sony Xperia Z2 har til og med 3 GB RAM installert.

Sånn sett virker Huawei Ascend P7 nesten heller å konkurrere mot fjorårets toppmodeller, hvor spesifikasjonene matcher litt bedre.

Fokus på strømsparing

Huaweis Android-skall, Emotion UI, er laget for å gi deg en liten "iOS-opplevelse". Her finner du ingen app-skuff, istedenfor vil ikonene fortsette å fylles ut over startskjermene etter hvert som du installerer nye apper.

Ellers virker grensesnittet både rent og raskt. Huawei har kanskje ikke lastet P7 full av ekstrasensorer, fingeravtrykksleser og vanntetting slik konkurrentene har, men det virker som de har satt fokus på strømbruken.

Her popper det nemlig opp beskjed om en app ligger i bakgrunnen og bruker mye strøm slik at du kan velge å avslutte den. I innstillingene finner du også muligheten til å velge hvilke apper som kan eller ikke kan autostarte når telefonen starter opp.

Det kan være glimrende for å kvele irriterende apper som noen ganger lever sitt eget liv.

Batteriet er forøvrig på 2500 mAh. Når du har 10% batteritid igjen, slår Ultra Power Saving-modusen inn, og skal klare å holde liv i telefonen i minst 24 timer til, gitt at du ikke bruker den da.

KONTROLL: Ascend P7 sier i fra om noen apper bruker mye strøm slik at du får muligheten til å lukke dem.

KONTROLL: Ascend P7 sier i fra om noen apper bruker mye strøm slik at du får muligheten til å lukke dem. Foto: Huawei

Dual-SIM

En morsom ting med P7 er at den faktisk støtter to SIM-kort. Du kan nemlig velge å droppe minnekortet, og istedenfor bruke MicroSD-slotten til et Nano-SIM-kort. Nano-SIM-en passer på tvers i kortholderen.

Vi greide dog ikke finne noen Dual-SIM-alternativer når vi satte inn et Nano-SIM her, så kan hende er det en oppdatering som kommer i den ferdige versjonen av telefonen.

Huawei Ascend P7 virker som en slank og lekker toppmobil, og vi gleder oss til å teste den for fullt når vi får hendene i en ferdig versjon.

Likevel må vi stille et lite spørsmålstegn ved hvem konkurrentene egentlig er. Setter du den opp mot dagens toppmodeller har du en litt lavere spekket mobil til en mye lavere pris.

Problemet er bare at fjorårets toppmobiler ligger både på samme og lavere pris enn P7. Foreksempel får du LG G2 for bare 3000 kroner i øyeblikket.

Les også:

10 ting vi liker med Samsung Galaxy S5

BILLIG: Huawei Ascend P7 har fått en prislapp på ca. 3500 kroner. Det må sies å være billig for en toppmodell.

BILLIG: Huawei Ascend P7 har fått en prislapp på ca. 3500 kroner. Det må sies å være billig for en toppmodell. Foto: Huawei

Super spill-bærbar

Brukervennlig Action-kamera

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning