Fulltreffer – nesten

Test: Sony Ericsson W902

W902 fra Sony Ericsson har omtrent alt vi kan ønske oss, men helt fornøyd er vi likevel ikke.

KNAPPER: Musikkknappene er plassert på telefonens høyre side (øverst på dette bildet).

KNAPPER: Musikkknappene er plassert på telefonens høyre side (øverst på dette bildet). Foto: Foto: Sony Ericsson

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God musikkspiller

+ God lyd

+ RDS FM-radio

+ God byggekvalitet,

+ God skjerm

+ Lommevennlig format

- Litt treg av og til

- Kostbar

Spesifikasjoner: Sony Ericsson W902

Skjerm: 2,2 tommer

Oppløsning: 240x350 piksler

Minne (intern): 25 MB

Ekstern minnekorttype: MemoryStick Micro M2 opp til 8 GB

Medfølgende minnekort: 8 GB

Nett: GSM/EDGE/3G/HSDPA

Størrelse: 110 x 49 x 11 7 mm

Vekt: 99,8 gram

Kamera: 5 megapiksel

Autofokus: Ja

Fotolys/Blitz: Ja

Video: Ja

Bluetooth: Ja, stereo (A2DP)

Radio: RDS FM-radio

Finn oppdaterte priser på SonyEricsson W902 her.

Form og funksjon. Det er kanskje de to viktigste egenskapene når man skal velge mobil. De fleste mobilprodusenter lager jevnlig undersøkelser som viser hva som er viktig når forbrukerne velger telefon. Jevnt over skårer musikk og foto (kamera) høyt.

I så måte stiller Sony Ericsson med piggsko på startstreken med Walkman-telefonen W902. Den er utstyrt med en meget god musikkspiller og et 5 megapiksel kamera. W902 er Sony Ericssons mest funksjonsrike mobil til nå.

Les også: Test av Nokia N96: Ingen fulltreffer

God musikkspiller

Som musikktelefon fungerer W902 utmerket. Musikkspilleren (versjon 3.0) er brukervennlig og god. I forhold til tidligere versjoner har den fått en forbedret bass. Høretelefonene som leveres med telefonen er av typen "in-ear" som gir god beskyttelse mot støy fra omverdenen.

Vår opplevelse av lydbildet er godt. Selv om vi liker et godt basspådrag, syntes vi det nesten ble for mye av det gode på noen melodier. Du burde også få plass til de aller fleste av yndlingslåtene dine på mobilen, for på W902 får du med et 8 GB stort minnekort. W902 har for øvrig identisk musikkspiller med W980 som snart lanseres. Denne telefonen har ifølge Sony Ericsson blitt kåret til "best audio experience" i en test foretatt av TESTfactory i Tyskland. W902 støtter også stereo Bluetooth.

Ypperlig synkronisering

Med på kjøpet av W902 får du også et USB-adapter for MicroSD-minnekortet som følger med telefonen. Det gjør det superenkelt - og raskt - å synkronisere mobilen. USB-adapteren med minnekortet i USB-porten, åpne Windows Media Player og dra filene du vil ha over til telefonen over til synkroniseringsfeltet. Når du er ferdig trykker du synkroniser, og mens du spiser middag fylles det 8 GB store minnekortet opp med favorittmusikken din. Du kan også koble mobilen direkte til PC-en og synkronisere ved hjelp av Windows Media Player eller den medfølgende programvaren fra Sony Ericsson.

Personlig liker vi best å bruke Windows Media Player, men bruker du Media Manger fra Sony Ericsson får du brukt "Sens me" funksjonen som ligger i Walkman-telefonen. Dette er en funksjon som kategoriserer musikken etter "humør", slik at du kan velge musikk alt etter som humøret ditt svinger.

Ubrukelig ristekontroll

Som iPhone har W902 fått en bevegelsessensor som kan brukes til mye morsomt. Blant annet skal du kunne bruke den til å skifte låt, bytte om låter og endre volum. Dette skjer ved at man holder nede Walkman-knappen mens man hurtig fører telefonen til høyre/venstre eller oppover eller nedover. I praksis finner vi det vanskelig å holde inne Walkman-knappen samtidig som vi rister på telefonen uten samtidig å trykke inn noen av direkteavspillingsknappene på utsiden. Men, bevegelsessensoren fungerer utmerket når du spiller Need for Speed (følger med) på telefonen.

Les også: Test av Sony Ericsson C702

TYNN: W902 er en _bartype_-telefon - eller en klassisk telefon som både er liten og tynn. Det gjør at den glir fint ned i lommen og er ikke plagsomt i veien.

TYNN: W902 er en _bartype_-telefon - eller en klassisk telefon som både er liten og tynn. Det gjør at den glir fint ned i lommen og er ikke plagsomt i veien. Foto: Foto: Sony Ericsson

God fotomobil

Et mobilkamera kan ennå ikke erstatte et godt digitalkamera, men kameraet på W902 gjør en god jobb. Her får du autofokus, fotolys og videoopptak. Kameraet har, som de fleste mobilkamera, en liten treghet før bildet tas. Videofunksjonen fungerer godt. Har du en mobil med et dårlig kamera i dag, vil du nok tross alt bli imponert når du ser hva W902 leverer.

Noe kluss

Selv om Sony Ericsson har bak seg noen generasjoner med Walkman-telefoner er de ikke helt perfekte ennå. Vi synes telefonen i noen sammenhenger er litt treg. Ikke noe som er veldig plagsomt, men noen ganger bruker den litt for lang tid på å respondere på våre kommandoer. Vi misliker også at telefonen ikke her helt flat. Sony Ericsson-logoen på baksiden stikker litt ut og gjør at telefonen ligger ustøtt når du bruker den på et flatt underlag.

IN EAR: Hodetelefonene som følger med W902 er av typen _in ear_. Det betyr at de sitter inne i øret. Det gir god isolasjon mot uønsket lyd utenfra. Vi tror nok mange kommer til å velge trådløse Bluetooth-hodetelefoner siden det gir mindre kluss med ledninger som vaser seg sammen.

IN EAR: Hodetelefonene som følger med W902 er av typen _in ear_. Det betyr at de sitter inne i øret. Det gir god isolasjon mot uønsket lyd utenfra. Vi tror nok mange kommer til å velge trådløse Bluetooth-hodetelefoner siden det gir mindre kluss med ledninger som vaser seg sammen. Foto: Foto: Sony Ericsson

Noe som er forståelig, men likevel var litt plagsomt, er at tastelåsen ikke inkluderer musikktastene på siden av telefonen. Vi opplevde stadig at låtene ble endret, hoppet fram, tilbake eller stoppet når telefonen lå i lommen. Lås på musikktastene bør derfor være noe Sony Ericsson vurderer. En siste plagsom detalj er at skjermen bruker svært lang tid på å skifte fra liggende til stående modus.

Et siste hjertesukk er at Sony Ericsson fortsatt bruker sin egen proprietære kobling.

Les også: Test av HTC Touch Pro: Super profftelefon

Spesifikasjoner

Produsent Sony Ericsson
Pris 4000

Konklusjon

Men, hovedinntrykket er at dette er en meget god musikktelefon som gjør at du kan putte MP3-spilleren i skuffen for godt. I tillegg får du med en godt kamera, FM-radio og en generelt god og velutstyrt telefon. For mange vil prisen (usubsidiert) på ca. 4.000 kroner nok være en kjøpebrems.

Flere tester av mobiltelefoner finner du her.

Har du kjøpt W902? Del dine mobilerfaringer i vårt forum.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning