LG G Pad 10.1 (V700) 16 GB

Billig og bra

LG G Pad 10.1 ble raskt vår favoritt.

GOD OG BILLIG: LG G Pad 10.1 er et godt og billig nettbrett.

GOD OG BILLIG: LG G Pad 10.1 er et godt og billig nettbrett. Foto: Hallvard Lunde

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Design

+ Brukervennlighet

+ Mange funksjoner

+ Pris

- Ikke AC-nettverk

- Litt svake høyttalere

GUMMIERT: Baksiden på LG G Pad 10.1 er gummiert.

GUMMIERT: Baksiden på LG G Pad 10.1 er gummiert. Foto: Hallvard Lunde

LG G Pad 10.1 er et nettbrett det er lett å like. Den 10.1 tommers store skjermen er pakket inn i et avrundet kabinett med gummiert bakside. Det gir nettbrettet et lite skinn av robusthet, samtidig som det er behagelig å holde og du trenger ikke være redd for at det skal slik ut av fingrene i et ukonsentrert øyeblikk.

Brukervennlig

LG har laget et godt og brukervennlig nettbrett i G Pad 10.1. De har laget et menysystem som ikke avviker voldsomt fra et rent Android-grensesnitt. LG har likevel lagt til en rekke funksjoner som både er praktiske og nyttige. For eksempel støtter nettbrettet visning av to samtidige vinduer side om side, slikt man kan surfe på nettet og se en video på YouTube samtidig.

Ikke alle apper støtter dette, men noen viktige apper som Chrome, e-post, Google Maps, Gmail og en filbehandler. Et par andre smarte apper/funksjoner er QPair som kobler mobilen din mot nettbrettet slik at du anrop og meldinger fra mobilen kan vises på nettbrettet og Quick Remote som lar deg bruke nettbrettet som en universalfjernkontroll. I tillegg finner vi LG-funksjoner som blant løsningen som åpner opp den låste startskjermen ved hjelp av en bankekode.

Best på batteri

I vår test klokket vi LG G Pad 10.1 inn på en batterilevetid på 9 timer og 26 minutter. Det er veldig bra og havner faktisk helt likt med nettbrettet fra Lenovo. På de andre ytelsestestene skårer nettbrettet som forventet.

Spesifikasjoner: LG G Pad 10.1 (V700) 16 GB

 • OS: Android 4.4.2
 • Skjerm: 10,1 tommer
 • Oppløsning: 1280 x 800, 149 ppi
 • Prosessor: 1,2 GHz quad core
 • Kamera 1: 5 MP
 • Selfiekamera: 1,3 MP 
 • Minne: 1 GB
 • Lagringsplass: 16 GB
 • Minnekort: Ja, opp til 64 GB
 • WiFi: 802.11 a/b/g/n, dual band
 • Batteri: 8000 mAh
 • Størrelse: 260,9 x 165,9 x 8,9 mm
 • Vekt: 523 gram

Nettbrettet oppleves sjelden eller aldri som tregt og et heftig bilspill som Asphalt 8: Airborn fungerer veldig greit, selv om vi ser at noen av grafikken (spesielt tekstelementer) ikke er like krystallklare som på nettbrettene med de mest høyoppløste skjermene. Vi opplever likevel ikke skjermens HD-oppløsning (1280 x 720) som noe reelt problem.

Høyttalerne til LG G Pad 10 er plassert på baksiden på en slik måte at verken fingre eller håndbak dekker over høyttalerne når vi holder den på en normal måte i landskapsmodus. Liggende på et bord er også lyden grei. Dialoger i film fungerer bra, men vi kunne godt tenkt oss at volumet kunne vær en smule kraftigere.

Oppsummering

Til knappe 1800 kroner synes vi LG G Pad 10.1 er et veldig godt kjøp. Her får du mye for pengene. Batterilevetiden er svært god og ytelsene for øvrig holder til vanlig bruk. Vi liker godt brukergrensesnittet til LG og vi setter pris på at de har puttet på noen ekstrafunksjoner som ikke bare er morsomme, men som kan være praktiske og nyttige.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MANGE FUNKSJONER: LG G Pad 10.1 byr på mange funksjoner og et robust og pent design.

MANGE FUNKSJONER: LG G Pad 10.1 byr på mange funksjoner og et robust og pent design.

Spesifikasjoner

Produsent LG
Pris 1449

Konklusjon

Svært god batterilevetid, et pent design og god brukervennlighet gjøre at vi til slutt i denne testen valgte å gi LG G Pad 10 utmerkelsen best i test.

Valget var ikke enkelt, for det var mange gode konkurrenter i denne testen av rimelige Android-nettbrett.

Lenovo har vunnet vårt hjerte med sin noe uvanlige form, som i praktisk bruk gjør nettbrettet svært anvendelig. I denne runden så diskvalifiserer prisen på nettbrettet mulighetene for en pris.

Dersom du har lyst å prøve noe nytt og 700–800 kroner ekstra ikke spiller noen rolle, så ta sjansen på Lenovo. Jeg tror du vil bli gledelig overrasket. Samsung leverer et solid bidrag med Galaxy Tab 4 10.1. Den har snart et år på baken og vi forventer vel at Samsung snart har klar en oppfølger i form av Galaxy Tab 5. Likevel er nettbrettet solid og velbygget med god brukervennlighet.

Har du bruk for et skriveredskap, kan du kikke på tilbudet fra Asus. her får du skjerm og tastatur for drøyt 2000 kroner og for enkelte ser vi at det kan være det riktige valget. Uansett.

Du trenger ikke svi av nesten 4000 kroner eller mer på en iPad. Du får faktisk helt greie alternativ til under halv pris, noe som gjør at du kan kjøpe både to og tre nettbrett for prisen av én iPad.

Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning