Garmin Vivoactive HR

Kjekk allrounder

Har du vokst fra skrittelleren og ønsker flere muligheter for logging av aktiviteter og trening, kan Garmins nye allround-armbånd være verdt å kikke på.

MASKULIN: Garmin Vivoactive HR er en maskulin sportsklokke som plasserer seg i segmentet mellom de rene aktivitetsarmbåndene og de litt mer avanserte pulsklokkene.

MASKULIN: Garmin Vivoactive HR er en maskulin sportsklokke som plasserer seg i segmentet mellom de rene aktivitetsarmbåndene og de litt mer avanserte pulsklokkene. Foto: Hallvard Lunde

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ GPS

+ Vanntett

+ God app

+ Mange funksjoner

+ Nøyaktig pulsmåler

+ Batterilevetid

- Litt stor og grov (maskulin)

- Skjerm

Garmin Vivoactive HR kan sees på som et forvokst aktivitetsarmbånd eller som en kompakt pulsklokke. Vivoactive HR er en slags alt-mulig-klokke som kan telle skritt og etasjer, og den måler puls hele dagen. Den kan også fungere som en grei pulsklokke, dersom ambisjonsnivået ikke er å vinne triatlonkonkurransen Norseman eller å slå Vebjørn Rodals 800 meter rekord fra OL i Atlanta i 1996.

Maskulin

Designet på Vivoactive HR er maskulint, med sort gummireim med en klassisk spenne som lås. Selv om Vivoactive HR er en del større et klassisk aktivitetsarmbånd, så er den behagelig å ha på seg over tid.

Skjermen er berøringsfølsom og man kan sveipe ned for å få detaljer om dagens pulsutvikling og opp for få en oppsummering av «din dag».

To knapper og berøringsskjermen står for den øvrige navigeringen. Venstre knapp fungerer som tilbakeknapp, mens høyre knapp setter i gang og avslutter en aktivitet som man velger på berøringsskjermen.

Et langt trykk på høyre eller venstre knapp gir tilgang til egne menyer med ulike innstillingsmuligheter.

En ulempe er at et trykk på høyreknappen faktisk stopper en aktivitet. Vi opplevde flere ganger at vi litt uforvarende trykket på høyreknappen og dermed stoppet loggingen av en aktivitet. Her burde det vært lagt inn et ekstra valg, slik at man kunne bekrefte avslutningen eller velge å gå tilbake og fortsette loggingen.

Skjermen har en relativt moderat oppløsning, men samtidig vet vi at skjermkvalitet og batterilevetid henger litt sammen. Her har Garmin valgt en alltid-på-skjerm med helt ok lesbarhet – også i dagslys – i bytte mot god batterilevetid. Klokken tikker og går nemlig i åtte dager før du må lade – og bruker du GPS-en kan du holde det gående i hele 13 timer.

Les også: Test av Huawei MediaPad M3

God app

Garmin har også en svært velutstyrt app med mange innstillingsmuligheter og valg. Her kan det være lett å gå seg bort, men har man brukt en aktivitetsmåler fra Garmin tidligere vil man umiddelbart føle seg hjemme. Har du aldri tatt i et aktivitetsarmbånd tidligere, kan førsteinntrykket av appen være litt overveldende. Bruker man litt tid, så vil man like mulighetene appen gir.

Spesifikasjoner: Garmin Vivoactive HR

 • Skjerm: 28,6 x 20,7 mm
 • Oppløsning: 205 x 148 punkter
 • Vanntett: Ja, 5 ATM (cirka 40-50 meter)
 • GPS: Ja, GLONASS
 • Barometrisk høydemåler: Ja
 • Elektronisk kompass: Ja
 • Intervallfunksjon: Ja, tid/puls
 • Puls-/sonetrening: Ja
 • Kontinuerlig pulsmåler: Ja
 • Svømmelogging: Ja
 • Automatisk aktivitetssporing: Ja
 • Loogger: Skritt, etasjer, intensitetminutte,r kalorier med mer
 • Varsler fra mobil: Ja

Smart logging?

Garmin har en lang liste med aktiviteter som kan logges. Alt fra gå- og løpeturer via svømming til golf. Klokken logger også automatisk en del aktiviteter så lenge de varer over 10 minutter. Vi fikk automatisk logget våre gåturer og en runde på ellipsemaskinen, mens en sykkeltur i rolig tempo med hund ble ikke logget. En mulig årsak kan være at farten ble for lav.

For svømmere er det også greit å notere at Vivoactive HR kan logge svømmeøkter, men ikke identifisere type svømming. Og ja, den er vanntett.

For løpere som trener aktivt, tror vi Vivoactive HR har for få funksjoner. Den har for eksempel ikke Virtual Pacer, en funksjon som sammenligner tempoet ditt med målet du har satt deg. En funksjon som for eksempel finnes på den rimeligere Garmin Vivosmart HR. Klokken har varsel for både puls og tid. Disse kan man sette opp slik at man kan få til fornuftige intervalløkter.

Les også: Den beste ruteren akkurat nå? Test av Linksys EA9500

Bra pulsmåling

Våre tester av pulsmåleren til Vivoactive HR avslører at den både er relativt nøyaktig og responsiv. I en 30 minutters intervalløkt på sykkel fulgte den pulsbeltet vårt nærmest på pulsslaget hele veien fra oppvarming og opp til en puls-topp på 160-170 slag i minuttet. Eneste gang den glapp var på siste pulstopp, der Vivoactive HR senkete pulsen raskere enn det pulsbeltet gjorde.

KNAPPER: Garmin Vivoactive HR betjeneste med to knapper og den berøringsfølsomme skjermen.

KNAPPER: Garmin Vivoactive HR betjeneste med to knapper og den berøringsfølsomme skjermen. Foto: Hallvard Lunde

Den kontinuerlige pulsmålingen er også bra. Gjentatte manuelle målinger av pulsen forteller oss at vi får et mer realistisk pulsbilde enn det vi for eksempel får fra Fitbit Charge HR.

Vil du trene i en pulssone, kan du også stille inn dette på klokken. Her er innstillingsmenyen en smule kronglete, men når man har gjort det noen ganger så fungerer det likevel greit. Du vil kunne stille inn slik at du får varsel om du går over eller under et gitt pulsintervall.

Pulsmåling på armen kan nok fortsatt ikke helt matche dataene man får fra et pulsbelte, men armbåndene nærmer seg stadig.

Likte du denne saken?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

Konservativ på skrittelling

Vivoactive HR er en konservativ skritteller. I løpet av 12 testdager målte vi på Garmin aldri flere skritt enn på Fitbit Charge HR. I snitt lå Garmin 30 prosent under Fitbit. 10.000 skritt hos Fitbit tilsvarer med andre ord 7.000 «Garmin-skritt».

Klokken har også varsling om du sitter for lenge i ro. Her må du fullføre en "bevegelseslinje" for å nullstille akvitetsmåleren.

Vil du lese flere slike saker? Skaff deg et abonnement på HjemmePC.

KOMFORT: Garmin Vivoactive HR har en klassisk klokkerem og -spenne. Det fungerer godt og komforten på klokka er god.

KOMFORT: Garmin Vivoactive HR har en klassisk klokkerem og -spenne. Det fungerer godt og komforten på klokka er god. Foto: Hallvard Lunde

Spesifikasjoner

Produsent Garmin
Pris 2025

Konklusjon

Garmin Vivoactive HR er et velutstyrt aktivitetsarmbånd med mange gode funksjoner. Garmin Connect-appen er svært innholdsrik med mange muligheter. Vivoactive HR har flere aktuelle konkurrenter, som den litt mindre Garmin Vivosmart HR+, Polar M600, TomTom Spark 3 og Fitbit Surge. Alle disse har GPS og kontinuerlig pulsmåling.

Vivoactive HR har et par ting som gjør den interessant om du ønsker et aktivitetsarmbånd som har litt mer å by på enn de litt enklere aktivitetsmålerne, men ikke ser behovet for en mer rendyrket pulsklokke.

For det først har den innebygd GPS, noe som gjør at du ikke trenger å ta med mobilen om du ønsker logge rutene dine på et kart. Det andre er at den har støtte for pulssoner og den kan varsle med tid på gitte intervaller. Det gjør at den kan brukes til intervalltrening, noe som er viktig for mange. I tillegg er den vanntett og kan brukes for å logge svømmeøkter.

Dette gjør Vivoactive HR til en god allround-treningsklokke for alle som driver med mange ulike aktiviteter gjennom uka. Alt fra løping, svømming og til sykling og golf.

Med en prislapp til rundt 2.000 kroner, gjør det Vivoactive HR til et godt kjøp.

Vil du lese flere tester av aktivitetsarmbånd? I HjemmePC nr. 12 har vi testet seks aktivitetsarmbånd med pulsmåling.

Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning