Huawei MediaPad M3

Kvikk og kjekk

Huawei gjør et ærlig og godt forsøk på å konkurrere med Apple i nettbrettmarkedet, med et stilig og kompakt nettbrett med mange gode egenskaper.

LEKKERT: Huawei MediaPad M3 er et nettbrett som minner mye om iPad mini.
LEKKERT: Huawei MediaPad M3 er et nettbrett som minner mye om iPad mini. Foto: Hallvard Lunde
Sist oppdatert

Det har blitt stille på nettbrett-fronten. Etter noen år med kraftig vekst, har markedet falt litt sammen. Antall solgte nettbrett i Norge gikk ned med 20 prosent i første halvår i år. Årsakene til nedgangen kan være mange, men vi tror det er to primære årsaker til nedgangen. Det er at nettbrettene har lang levetid og at mobilskjermene har blitt større. De store mobilskjermene gjør at bruken og behovet for et nettbrett går ned og siden man alt har ett eller flere fungerende nettbrett, så er behovet for å oppgradere ikke til stede.

EN KNAPP: MediaPad M3 har kun en multifunksjonell hjemknapp på fronten. Navigasjonen skjerm med trykk og sveip.
EN KNAPP: MediaPad M3 har kun en multifunksjonell hjemknapp på fronten. Navigasjonen skjerm med trykk og sveip. Foto: Hallvard Lunde

Lekkert forsøk

Det er altså i dette markedet Huawei skal inn med sin nye MediaPad M3, som er et flott nettbrett med 8,4 tommers skjerm pakket inn i en lekker aluminiumskropp.

Spesifikasjoner: Huawei MediaPad M3

  • OS: Android 6.0
  • Skjerm: 8,4 tommer
  • Oppløsing: 2560 x 1600 piksler, 359 PPI
  • Prosessor: Octa-core, 4x 2,3 GHz + 4x 1,8 GHz
  • RAM: 4 GB DDR4
  • Lagringsplass: 32 GB
  • Minnekort: Micro SD opp til 128 GB
  • Kamera 1: 8 MP
  • Kamera 2: 8 MP
  • WiFi: 802.11 a/ac/b/g/n
  • 4G: Ja (modellavhengig)
  • Batteri: 5100 mAh
  • Størrelse: 215,5 x 124,2 x 7,3 mm
  • Vekt: 310 gram
  • Annet: To høyttalere, AKG-øreplugger i esken

Ved første øyekast, kan MediaPad M3 nesten se ut som en iPad mini. Det er nok ikke helt tilfeldig, siden vi fra tidligere vet at Huawei er flinke til å se hva andre gjør bra.

Premium

Byggekvaliteten og materialvalgene til MediaPad M3 er med på å plassere nettbrettet i premium-kategorien.

For å understreke dette er MediaPad M3 utstyrt med stereohøyttalere og lyd fra Harman-Kardon og i esken finner vi et par ok øreplugger fra AKG.

Lydmessig fungerer dette veldig bra. Stereohøyttalerne på MediaPad 3 er plassert på kanten av kortsidene og akkurat så høyt at du ikke dekker høyttalerne med fingrene, om du holder nettbrettet med startknappen mot høyre. Til film synes vi høyttalerne fungerer godt. Man får et balansert lydbilde som treffer begge ørene på likt, noe som bidrar til å dra oss inn i filmens handlinger. Til lyd fungerer høyttalerne også greit, men her foretrekker vi å bruke hodetelefoner.

De medfølgende AKG-hodetelefonene fungerer greit, men mangler litt både når det kommer til bass, dynamikk og klarhet i diskant og mellomtone, for å kunne begeistre oss.

MediaPad M3 er utstyrt med en HD+ oppløst skjerm (2560 x 1600 punkter) som gjør en god jobb. 16:10 formatet synes vi fungerer godt i landskapsmodus til film, samtidig som nettbrettet ikke blir for smalt når vi bruker det i portrettmodus til nettsurfing.

Uvant grensesnitt

MediaPad M3 bruker Android 6, men er godt «påkledd» av Huaweis eget Android-skinn. Her kjenner vi nok en gang igjen ting fra iOS, men det tror vi bare er en fordel. Det meste av menyer og brukergrensesnitt er nemlig enkelt å forholde seg til.

Der vi slet litt er med den multifunksjonelle hjem-knappen. For MediaPad M3 har bare én knapp på fronten. Nettbrettet har i utgangspunktet ikke noen tilbakeknapp eller menyknapp, slik vi er vant til å finne på de fleste Android-nettbrett.

Ved å sveipe vertikalt og horisontalt og tappe eller trykke på knappen, får man utført de fleste handlinger.

I starten er dette noe uvant, men etter noen timer sitter bevegelsene i fingrene. Vi tipper mange vil klø seg i hodet for hvordan de skal gå til forrige side når man er ute og nettsurfer, men her er det bare et lett tapp på hjemknappen og du blar deg bakover. Blaing framover fant vi derimot ikke ut av. Dersom du ikke får til denne nye hjem-knappen, så kan du i innstillingene hente fram en menylinje som gir deg en tilbakeknapp og en menyknapp. Vi tipper mange vil gjøre det, men gi den multifunksjonelle knappen en mulighet noen timer. Det fungerer nemlig bra når man først lærer seg funksjonene.

METALL: MediaPad M3 er laget i et såkalt unibody-design. Det betyr at selve kabinettet er skåret ut av ett stykke aluminium.
METALL: MediaPad M3 er laget i et såkalt unibody-design. Det betyr at selve kabinettet er skåret ut av ett stykke aluminium. Foto: Hallvard Lunde

Ok ytelse

MediaPad 3 er ikke noe råskinn, men gjør det greit i våre ytelsestester. Den legger seg på et høyt nivå, men samtidig er det så sjelden det kommer nye nettbrett i denne klassen at vi rett og slett ikke har så mye å sammenligne med. Det vi kan si er at den skårer bedre eller på linje med Galaxy Tab S2 og Lenovo Yoga Tab 3, men så er også dette nettbrett som ble testet for ett år siden. Batterilevetiden målte vi til 8 timer og 21 minutter.

Vil du lese flere slike saker?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

Bra teknologilesestoff hver måned? Kjøp HjemmePC her.

LYD: MediaPad M3 har to høyttalere på hver kortende av nettbrettet. Det gir bra lyd og fungerer godt til film og spill.
LYD: MediaPad M3 har to høyttalere på hver kortende av nettbrettet. Det gir bra lyd og fungerer godt til film og spill. Foto: Hallvard Lunde

Denne saken ble første gang publisert 09/11 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også