Reinspikka Android

Test av Google-mobilen LG Nexus 4

LG fikk æren av å lage Google-mobilen Nexus 4. Dette er mobilen for deg som vil ha en ren Android-opplevelse.

GOOGLE-MOBILEN: LG har fått æren av å lage fjerde generasjon Nexus-mobil. En oppgave de har tatt på største alvor. Nexus 4 er en av de beste mobilene LG har laget.

GOOGLE-MOBILEN: LG har fått æren av å lage fjerde generasjon Nexus-mobil. En oppgave de har tatt på største alvor. Nexus 4 er en av de beste mobilene LG har laget. Foto: Produsent

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Design

+ Ytelse

+ Pris

+ Android 4.2

- Kamera

- Batterilevetid

- Ikke minnekort

Nexus er Googles eget merke som skal vise hva en ren Android-enhet kan gjøre. I tillegg til mobilvarianten finnes det to nettbrett med Nexus (7 og 10 tommer). Nexus 4 er fjerde generasjon Nexus-mobiler fra Google og det var LG som fikk æren av å produsere denne modellen. Den første Nexus-modellen var produsert av HTC, mens de to neste var det Samsung som sto bak.

Pen med en touch av LG

Nexus 4 er en pen mobil. Den har tydelige likhetstrekk med forgjengeren, men har samtidig fått en «touch» av LG. Tydeligst ser vi dette på baksiden som har fått et mønster av små firkanter som skinner litt «diamantaktig». Det er ganske diskret og ikke typisk «Asia»-pent som vi har sett på noen andre LG-mobiler. Nexus 4 har på fronten også fått en sølvblank pyntelist som rammer inn den 4.7 tommers store skjermen. Dessverre erfarte vi at denne pyntelisten er litt utsatt for riper, så dette er ikke mobilen du lar ligge ubeskyttet i en sekk eller i en lomme sammen med bilnøklene.

Vi like imidlertid godt at baksiden av mobilen er helt flat, slik at den ligger helt i ro når du bruker den liggende på et flatt underlag. Foruten de omtalte ripene, så virker Nexus 4 for å være solid bygget. Den tålte greit et ufrivillig møte med betongen fra en drøy meter og selv med snart 4 ukers tøff testbruk er det kun de nevnte ripene i sølvrammen som avslører at den er brukt.

Herlig skjerm

Spesifikasjoner: LG Nexus 4 (E960)

 • OS: Android 4.2
 • Prosessor: Snapdragon S4 Pro 1.5 GHz Quad core
 • Interminne (RAM): 2 GB
 • Lagringskapasitet: 16 GB
 • Minnekort: Nei
 • 3G/4G: HSPA+
 • Kamera: 8 MP
 • Bluetooth: Ja, 4.0
 • FM-radio: Nei
 • NFC: Ja
 • Batteri: 2100 mAh
 • Størrelse: 133,9 x 68,7 x 9,1 mm
 • Vekt: 139 gram

Nexus 4 har en herlig og stor skjerm. Skjermen er avrundet på sidene, slik at når du for eksempel skal bytte startskjerm, så kan du starte fingerbevegelsen helt i kanten på skjermen. Dette føles både bra og riktig. Det bidrar også til å heve kvalitetsfølelsen på mobilen.

Oppløsningen på 1280 x 768 punkter (330 ppi) gjør også at mobilen plasserer seg i toppklassen hva skjermkvalitet angår.

Smarte funksjoner

For Android-menigheten er nok versjon 4.2 av Android et av høydepunktene. Versjonen er ikke dramatisk forskjellig fra 4.0 eller 4.1, men er noe enklere enn mobiler som har fått produsentens egenutviklede funksjoner på toppen, slik som både LG, Samsung og HTC normalt legger til på sine mobiler. Det merker vi i småting, som at låseskjermen kun kan låses opp og ikke har direkteaksess til funksjoner som kamera, e-post eller meldinger.

Samtidig oppdaget vi funksjoner vi hvert fall ikke har lagt merke til på tidligere Android-versjoner, som at når et møte dukker opp i varslingslisten, så kan man ringe eller sende melding - om for eksempel en forsinkelse - uten å måtte gå veien om å hente fram adresse eller telefonnummer via et annet program.

God ytelse

Nexus 4 er på papiret en svært potent mobil. Med en 1,6 GHz firekjernet prosessor og 2 GB minne, som på papiret er i klasse med toppmobiler som Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy Note II og LGs egen Optimus 4X HD. Ytelsestestene våre viser at Nexus 4 stort sett er like rå eller hakket råere enn alle de nevnte mobilene. Det er to områder Nexus 4 taper på og det første er batterilevetiden. Her målte vi 4 timer og 31 minutter i vår test. Dette er for eksempel noe bedre enn Nokia Lumia 920, men langt svakere enn for eksempel Galaxy SIII som vi klokket inn til drøyt åtte timer.

Vi er heller ikke veldig fornøyd med kameraet. På en toppmobil som Nexus 4 bør kameraet levere gode bilder. Vi sleit med uskarpe bilder og Nexus 4 tar ikke veldig bra bilder når det er dårlig lys. Her er for eksempel Nokia Lumia 920 mye bedre.

Konklusjon

LG Google Nexus 4 er for deg som ønsker en ren og rå Android-opplevelse. Nexus 4 har den nyeste Android-versjonen og med Nexus så oppdateres operativsystemet direkte fra Google, slik at du skal hele tiden raskt kunne få den aller nyeste Android-versjonen. For deg som bare vil ha den beste mobilen på markedet, så synes vi både batterilevetiden og kamerakvaliteten gjør at det finnes en del bedre alternativer, som Samsung Galaxy S III om du vil ha Android eller iPhone 5 for den slags skyld.

Når det er sagt understreker vi at Nexus 4 er en svært solid mobil med svært god ytelse. Kan du leve med et kamera som ikke når helt opp i «eliteserien» og tåler å måtte lade mobilen hver natt, så tror vi du blir svært fornøyd med Nexus 4. Spesielt når du ser at du får nye Android-versjoner uker og måneder før andre - om de da i det hele tatt blir oppdatert.

[28/1-2013: I testen har vi ikke nevnt at LG Nexus 4 støtter trådløs lading. Den støtter slik lading via QI-sandarden og i løpet av mars kommer LG med ladeutstyr som støttes. Hvorvidt Nexus 4 kan lades av utstyr som alt er i salg, som ladere til Nokia Lumia 920, har vi ikke fått testet.]

Les også:

Slik skrur du av Windows 8

iPad på kontantkort

Reiser du mye trenger du denne

ANDROID: Nexus skal vise hva Android i ren form er god for. Google Nexus 4 viser at Android 4.2 er blitt et modent operativsystem.

ANDROID: Nexus skal vise hva Android i ren form er god for. Google Nexus 4 viser at Android 4.2 er blitt et modent operativsystem. Foto: Produsent

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 3795

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning