Test av HTC Touch Pro

Super profftelefon

HTC sin siste windowstelefon med berøringsfølsom skjerm er en skikkelig kontorgodbit.

GOD KONTORMOBIL: HTC Touch er en av de beste kontormobilene vi har brukt.

GOD KONTORMOBIL: HTC Touch er en av de beste kontormobilene vi har brukt. Foto: Foto: HTC

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Svært god e-postmobil

+ Glimrende skjermoppløsning

+ Gode menyer

+ Lett å bruke.

- Lugger litt

- Ikke helt perfekt berøringsskjerm

HTC Touch Pro

  • OS: Win 6.1
  • RAM: 288 MB
  • Skjerm: 2,8"
  • Oppløsning: 640x480 punkter (VGA)
  • Vekt: 165 g
  • Turbo-3G: 7,2 Mbps
  • CPU: 528 MHz
  • Minnekort: MicroSD

HTC Touch Pro er nesten den samme telefonen som HTC Touch Diamond, bare med et utskyvbart tastatur. Til og med «diamantmønsteret» på baksiden er beholdt. Tastaturet gjør at telefonen blir en del tykkere, men også langt mer brukervennlig.

Fortsatt sirup

Som vi har blitt vant til fra HTC, kommer også Touch Pro med HTC sitt eget skall til Windows Mobile, Touch Flo 3D. Dette ligger utenpå og gjør ikke bare Windows Mobile utrolig mange hakk flottere å se på, men også langt lettere å betjene med bare fingrene. Dermed slipper du å finne fram pekepennen til hver minste oppgave.

Problemet vi har påpekt med tidligere modeller gjelder imidlertid også for denne, nemlig at Touch Flo 3D krever så mye ressurser at det går ut over ytelsen. Dermed blir det ofte noen sekunder å vente her og der. Som regel er ikke dette noe stort problem, men enkelte ganger kan ventingen fortone seg som en evighet. For eksempel når du har ringt noen ved en feil, og må vente flere sekunder før telefonen klarer å avbryte anropet. Forsinkelsen fører også til at man klikker flere ganger for å forsikre seg om at trykket er registrert, og dermed hopper telefonen plutselig rundt i menyene når den våkner. Dette kunne HTC løst med en liten vibrasjon for å bekrefte at trykket er registrert.

LES OGSÅ: HTC Touch Diamond skuffer

Kontor og hjem

Det aller beste med HTC Touch Pro, som også er Windows Mobiles store styrke, er integrasjonen av e-post mot Microsoft Exchange. Dette, i kombinasjon med fullt tastatur, gjør denne telefonen til en glimrende e-postbehandler. Tastaturet gir også en viss mening til den mobile Office-pakken, som ligger i Windows. Samtidig har HTC Touch pro alle de trådløse tilkoblingene du trenger, som Wifi og turbo-3G.

Også nettleseren fra Opera fungerer godt. Vi synes Internet Explorer i Windows Mobile fungerer svært dårlig, og er glad for at HTC har valgt norske Opera i stedet. Her blir nettsider skalert ned, og ser omtrent ut som de ville gjort på en helt vanlig PC.

Telefonen opphever også på mange måter skillet mellom kontortelefoner og forbrukertelefoner. Her finner du en stilig musikkspiller med covervisning, samt et kamera med 3,2 megapikslers oppløsning og fotolys. Kameraet gir helt greie bilder, men det kan ta veldig lang tid fra du trykker på utløserknappen til bildet er tatt. Telefonen har også GPS, men ingen programvare til navigasjon. Vi testet med TomTom 6, noe som fungerte utmerket til tross for at skjermen er i minste laget til bruk i bilen.

Middels berøringsskjerm

Skjermen er en av de store styrkene til denne telefonen. Oppløsningen er ekstremt god, og gjør at alt ser sylskarpt og lekkert ut. Berøringsfunksjonaliteten holder imidlertid ikke helt Apple-nivå. Vi opplevde stadig at det var vanskelig å få mobilen til å gjøre det vi vil, som å følge linker i nettleseren. I stedet for å følge linken, blir det ofte til at nettleseren zoomer ut og inn. Enda mer irriterende er det når du midt på natta skroller nedover kontaktlisten med fingeren, for så plutselig å ringe en kontakt i stedet for å skrolle videre nedover. Sånne ting kan få selv en Windows-entusiast til å drømme om en iPhone.

Les også: Alle våre tester av mobiltelefoner finner du her

Spesifikasjoner

Produsent www.htc.no
Pris 5099

Konklusjon

Til tross for en del svakheter, er dette en glimrende telefon - særlig til håndtering av e-post og andre kontorfunksjoner. Hvis du er blant dem som får høyt blodtrykk av telefoner som reagerer litt tregt, bør du derimot vurdere andre løsninger.

Med fullt tastatur er dette en av de beste businesstelefonene du finner i dag, og når den også har alt du måtte trenge av annen funksjonalitet - plasserer vi den nesten helt i toppen av karakterskalaen.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning