Smarting med to tastaturer

HTC s730

s730 er en krysning mellom en vanlig telefon og en smarttelefon. Klarer den å konkurrere selv om den nærmer seg et år gammel?

FULLT TASTATUR: Under mobiltelefonen skjuler det seg et fult tastatur. Man har dermed valget mellom numerisk- eller fullstørrelse-tastatur.
FULLT TASTATUR: Under mobiltelefonen skjuler det seg et fult tastatur. Man har dermed valget mellom numerisk- eller fullstørrelse-tastatur.
Sist oppdatert

Spesifikasjoner HTC s730

Leverandør: www.htc.no

Operativsystem: Windows Mobile 6

Kamera: 2 Megapixel

Skjermstørrelse: 2,4"

GPS: Nei

WiFi: Ja

HSDPA: Ja

3G: Ja

Radio: Nei

Dette er noe så sjeldent som en Windowstelefon med QWERTY-tastatur som ser ut som en «vanlig» telefon. Designmessig er telefonen så som så. Den virker litt «plastaktig». Det grå ytre kombinert med de grå skjermbildene kunne vel også vært litt mer spennende. Men det er på godt og vondt. Mobilen er ikke glorete og skjermbildene kan man forandre utseende på. Knappene i front er sånn midt på tre. De er litt små og har en smule dårlig respons. Vi skulle helst sett at HTC gjorde knappene for å besvare og avslutte anrop mindre, og resten større. Det som er designmessig spennende med telefonen er QWERTY-tastaturet som kommer til syne når man sklir telefonen fra hverandre. Skjermbildet vil da vri seg.

I menyer er mobilen lynrask. Det vil si lynrask i Windows Mobile-målestokk. Windows Mobile er et seigt operativsystem, men S730 er en av de kjappere mobilene vi noen gang har testet med Windows Mobile.

Denne rare krysningen av en vanlig telefon og en smartmobil fungerer veldig bra. Det er rart ikke flere har samme løsningen med numerisk og QWERTY-tastatur. Og det er deilig at den er relativt kjapp i bruk. Dette er også en av de få Windows-mobiler som er lommevennlige.

Denne saken ble første gang publisert 17/10 2008, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også