Kjøp deg fri fra NetCom

Slik får du ulåst iPhone

For litt over 4000 kroner blir det mulig å skaffe seg en helt lovlig ulåst iPhone 3G.

Publisert Oppdatert

Den 11. juli er endelig den nye utgaven av iPhone å få kjøpt i norske butikker. NetCom har fått rettighetene til å selge telefonen her i landet, noe som betyr at iPhone 3G bare blir å få kjøpt med NetCom-abonnement. Likevel blir det altså mulig å skaffe seg en ulåst iPhone og bruke den med et hvilket som helst abonnement. Det skyldes at man her i landet har lov til å bryte abonnementet i bindingstiden, mot å betale et gebyr.

De tre abonnementene NetCom vil tilby sammen med iPhone er iTalk Small, Medium og Large. De vil koste fra 399 til 1099 kroner i måneden, og inkluderer en viss ringetid, SMS-bruk og datatrafikk (se tabellen nederst på siden). Du vil da også få rabatt på selve telefonen. Ønsker du å bruke iPhone med for eksempel et kontantkort må du altså først tegne et abonnement med NetCom, for så å kjøpe deg ut av dette abonnementet. Og det er ikke så dyrt som du kanskje skulle tro.

- Vi vil selvsagt at iPhone skal være et tilbud til NetCom-kundene, sier Øyvind Vederhus i NetCom til Klikk.no. Han sier at telefonene vil være operatørlåst til NetCom, og at gebyret for å bryte avtalen vil være på 2400-3500 kroner, avhengig av hvilket abonnement du har valgt.

I praksis betyr dette at en ulåst iPhone i Norge vil koste snaut 4200 kroner for 8 GB-versjonen og rundt 5100 kroner for versjonen med 16 GB lagringsplass. Dette er regnet ut fra at du kjøper en iPhone med iTalk small, og betaler 2400 kroner for å bryte avtalen etter den første måneden. Du vil da få 100 ringeminutter og 100 SMS på kjøpet, siden det ikke er mulig å bryte abonnementet uten å betale for en måned.

Tilpassede abonnement

NetCom ønsker naturligvis ikke at kundene skal bryte avtalen, og mener prisen på abonnementene er gode:

- Legger du inkludert forbruk til grunn (100, 250, 1000) på telepriser.no er det ingen andre abonnement i Norge som er i nærheten av å være like gunstige, sier Vederhus. Abonnementene er tilpasset iPhone-brukerne, og vi har samarbeidet med Apple for å lage abonnement som passer denne telefonen. Utgangspunktet er blant annet en undersøkelse som viser at iPhone-brukerne ser langt mer video, bruker mer mobilt internett og spiller oftere onlinespill enn andre mobilbrukere. Derfor vil det forhåpentligvis være abonnement som kundene blir fornøyd med.

Hva med barn, vil det være mulig å sperre abonnementet slik at du ikke får brukt mer enn det som er forhåndsbetalt?

- Det er ikke mulig å sperre for bruk utover inkludert forbruk. Men vi sender ut sms-varsel til kundene når inkludert forbruk nærmer seg slutten. Når det gjelder foreldre og barn, blir vår oppfordring at man har dialog rundt forbruket, og blir enig om en begrensning seg i mellom.

Netcom har den siste tiden hatt en mulighet for folk til å registrere sin interesse for iPhone på netcom.no. Hvor mange som har registrert seg vil imidlertid ikke Vederhus ut med.

- Vi er litt tilbakeholdne med å svare på det, men kan røpe enorm interesse både på nyhetsbrevet vårt, antallet klikk på nettsidene og kundesenteret.

Norske iPhone-priser

iTalk Small

iTalk Medium

iTalk Large

Pris iPhone 8 GB

1390,-

690,-

1,-

Pris iPhone 16 GB

2290,-

1590,-

890,-

Månedspris

399,-

699,-

1099,-

Inkludert ringeminutter

100 minutter /mnd

250 minutter /mnd

1000 minutter /mnd

Inkludert SMS

100 SMS / mnd

250 SMS / mnd

1000 SMS / mnd

Inkludert datatrafikk

100 MB / mnd

250 MB / mnd

1000 MB / mnd

Les mer på http://www.netcom.no/iphone

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning