Samsung Galaxy S3 er lansert

Slik er Samsung Galaxy S III

Den mest intelligente og brukervennlige telefonen som noen gang er lansert. Det hevder Samsung om sin nye toppmodell Galaxy SIII. Her er de harde fakta.

STOR: Nye Samsung Galaxy SIII er stor, men vekt og form gjør at Samsungs nye supermobil med 4.8 tommer skjerm ikke virker for stor.
STOR: Nye Samsung Galaxy SIII er stor, men vekt og form gjør at Samsungs nye supermobil med 4.8 tommer skjerm ikke virker for stor.
Sist oppdatert
VIKTIG LANSERING: Lanseringen av mobilen Galaxy SIII er Samsungs viktigste lansering i år.
VIKTIG LANSERING: Lanseringen av mobilen Galaxy SIII er Samsungs viktigste lansering i år.

Spesifikasjoner Samsung Galaxy SIII

  • 4.8 tommers HD Super AMOLED skjerm
  • Oppløsning: 1280 x 720 punkter
  • Prosessor: 4 kjerners 1.4 GHz prosessor
  • Frontkamera: 1.9 MP
  • Hovedkamera: 8 MP
  • Nettverk: 3G HSDPA+
  • WLAN: Ja, B/G/N
  • Sensorer: 6 totalt
  • Intern minne: 16, 32 og 64 GB
  • Minnekort: Ja, SDmicro
  • SIM: Mikrosim
  • Tykkelse: 8,6 mm
  • Vekt: 133 gram

- Inspirert av naturen og designet for mennesket, det er kjernen til Galaxy S III ifølge Jean-Daniel Ayme, som presenterte mange av de nye funksjonene på Galaxy SIII i London sent torsdag kveld foran 800 journalister og en mengde bransjefolk.

Galaxy SIII etterfølger svært populære Galaxy SII og den nye Galaxy-mobilen blir den som må konkurrere mot det som alle forventer blir lansert av Apple i sommer; iPhone 5.

Splitter nye Galaxy SIII får en 4.8 tommers HD Super AMOLED-skjerm og Samsungs sprekeste prosessor med fire kjerner. Den er også utstyrt med et kamera med oppløsning på 8 megapiksler, som tar inntil 3,3 bilder per sekund og i en økt kan ta 20 bilder. En egen funksjon, Best Photo, kan plukke ut det beste bildet fra en slik fotoserie.

Fokus på funksjoner

Og ja, det var mye fokus på smarte funksjoner under lanseringen. Best Photo har vi nevnt, i tillegg kommer funksjoner som smarte alarmer koblet med bevegelser, for eksempel vil den gi beskjed om nye hendelser med en gang du plukker opp mobilen etter at den har ligget i stillemodus.

Andre bevegelsesstyrte hendelser er at den automatisk vil ringe en kontakt dersom du løfter mobilen til øret mens du er i gang med å skrive en melding.

Buddy Photo er en annen fotofunksjon som både inkluderer ansiktsgjenkjenning, men som også lar deg sende bilder direkte til personene som er avbildet - fra selve bildet. Ansiktsgjenkjenningen kobles med kontaktinformasjonen du har på vedkommende.

Popup-video er også en ny funksjon, som lar deg se video i et bilde-i-bildet mens du for eksempel surfer videre på en nettside.

Stemmestyrt

Samsung Galaxy SIII får også stemmestyring, ikke helt ulikt slik vi kjenner det fra iPhone 4S. Dessverre kommer denne løsningen ikke på norsk, men åtte andre språk inkludert engelsk, spansk, tysk og fransk.

TO FARGER: Samsung Galaxy SIII kommer i en hvit og en blå fargeversjon.
TO FARGER: Samsung Galaxy SIII kommer i en hvit og en blå fargeversjon.

Sømløs design

Samsung Galaxy SIII er syltynn og lett. Til tross for at den har fått en mye større skjerm enn forgjengeren Galaxy SII, er forskjellen på den fysiske størrelsen mellom disse to påfallende liten.

Formen og vekten gjør at Galaxy SIII på ingen måte virker for stor. Mobilen har glatte flater uten merkbare kanter. Dekselet på baksiden er av plast, og her kunne man kanskje ha ønsket seg muligheten for et mer eksklusivt materiale.

Norske fakta

Samsung nye supermobil kommer for salg i Norge 29. mai.

Prisen er av Samsung oppgitt til å være 5.300 kroner. Modellen som kommer til Norge er en 3G-modell med HSDPA+ mobilnettverk.

Det betyr en teoretisk nedlastingshastighet på 21 Mbps. En 4G-modell blir lansert i USA i sommer og Samsung sier de jobber med å få på plass en 4G-modell for europa.

Samsung Galaxy SIII kommer i tre størrelser, 16, 32 og 64 GB, men til Norge kommer kun 16 GB modellen. Til gjengjeld kan du installere et minnekort som kan ta inntil 64 GB.

Førsteinntrykket

Vi fikk anledning til å prøve Galaxy SIII under lanseringen i London på torsdag kveld. Førsteinntrykket er godt, men det gjenstår å se om den lever opp til forventningene i en grundig test.

Designet er ikke like ikonisk som for eksmepel på Iphone 4S, men til tross for den svære skjermen virker den ikke for stor.

Formen og vekten gjør at den bærer skjermstørrelsen godt. Forgjengeren Samsung Galaxy SII er nå den mest solgte mobilen i Norge, og det er mye som tyder på at Galaxy SIII er klar for å overta.

Les også:

Slik blir Sonys Ultrabooks

Så lett sparer du tusenlapper på mobilregningen

10 smarte Google-tips

Denne saken ble første gang publisert 04/05 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også