HTC-guide

Slik er HTC-nyhetene

Vi har tatt en nærmere titt på de nye HTC-mobilene.

HTC 2012: (f.v.) One X, One S og One V er tre sabla bra telefoner.
HTC 2012: (f.v.) One X, One S og One V er tre sabla bra telefoner. Foto: FOTO: HTC
Sist oppdatert

I vinter samlet alle mobilprodusentene seg i Barcelona for å måle krefter, og vi fikk tradisjonen tro se en ny bølge med toppmobiler.

Og blant produsentene som fikk mest oppmerksomhet finner du HTC, som viste frem tre nye telefoner: One V, One S og One X. De to sistnevnte er dyre flaggskiptelefoner, mens One V føyer seg inn i rekken av stadig flere gode Android-telefoner til 2500 kroner.

Samtlige av modellene i One-serien har dukket opp i butikkene de siste ukene, og etter å ha testet alle tre kan vi si såpass som at HTC virkelig er inne på noe. Her er oppsummeringen:

TOPPMODELL: One X er HTCs 2012-flaggskip.
TOPPMODELL: One X er HTCs 2012-flaggskip. Foto: FOTO: HTC

HTC One X

Flaggskipet i One-serien heter One X, og er telefonen for deg som er ute etter de kvasseste spesifikasjonene som er å oppdrive på mobilmarkedet.

Det første som møter deg er en 4,7-tommers skjerm med en oppløsning på hele 720 x 1280 piksler (720p). Med en pikseltetthet på 312 PPI får du et sylskarpt bilde, og med fine farger og god respons i tillegg er dette en av de beste mobilskjermene vi har sett noensinne.

Operativsystemet i telefonen er Android 4.0, altså den nyeste versjonen av Google-plattformen. Oppå denne har HTC lagt sine egne Sense-menyer, som er kjappe og enkle i bruk og gjør telefonen veldig grei å håndtere.

At du har plenty med krutt under panseret bidrar ytterligere til en god bruksopplevelse. Her finner du Nvidias Tegra 3-maskinvare der fire prosessorkjerner og en kraftig grafikkbrikke jobber på spreng for å ta unna oppgavene du ber telefonen om, og telefonen oppleves som kjapp og responsiv enten du surfer på nettet eller kjører tungdrevne spill.

Som en del av en utvidet satsing på multimedia har HTC kjøpt seg opp i Beats Audio, som har vært med på laget når lydmaskinvaren i One X har blitt utviklet. Dette merkes, for lyden ved musikkavspilling er svært bra.

Lydkvaliten er for øvrig også god under samtaler, om du skulle lure på det.

Kameraet er et annet argument for å velge HTC One X, for dette er et punkt produsenten har gått alvorlig til verks for å bli bedre på. Og One X leverer varene med et kamera som ikke bare er ekstremt kjapt, det gir også svært gode bilder.

Ikke feilfri

Nå er det ikke slik at One X er uten svakheter. Du får for eksempel ikke veldig bra batteritid om du bruker telefonen mye - og det regner vi med du gjør når du først legger ut 5000 kroner for en mobil.

Den har heller ikke støtte for minnekort. At du får 25 GB internminne vil nok gjøre denne mangelen uvesentlig for mangel for mange, og du får også 25 GB lagringsplass i skytjenesten Dropbox.

Vi savner også en utløsertast for kameraet, og det er fort gjort å ripe opp kameralinsen.

Utover dette er det lite negativt å si om HTCs toppmodell, som endte på en sterk femmer i testen vår.

HTC One S

Det er slett ikke alle som er interessert i en 4,7-tommers skjerm med HD-oppløsning, og da kan lillebror HTC One S være et mer fristende alternativ.

KJAPP: HTC One S er på de fleste områder vel så bra som toppmodellen.
KJAPP: HTC One S er på de fleste områder vel så bra som toppmodellen. Foto: FOTO: HTC

Her får du en 4,3-tommers S-AMOLED-skjerm med en oppløsning på 960 x 540 piksler, noe som gir deg et skarpt og fint bilde og bra sortnivåer.

Heller ikke One S har støtte for minnekort, og her er også kapasiteten i internminnet halvert, slik at du sitter igjen med drøyt 12 GB når operativsystemet har tatt sitt.

Spesielt internminnet kan bli i minste laget om du har planer om å fylle opp telefonen med musikk, film og annet snacks - noe man gjerne gjør over lang tid.

Også her skal det nevnes at du får 25 GB lagringskapasitet gjennom Dropbox.

Vel så bra som toppmodellen

Om du synes minnekapasiteten høres tilstrekkelig ut er HTC One S ellers temmelig blottet for svakheter - og på mange måter er den faktisk en bedre telefon enn toppmodellen.

Under dekslene finner du den nyeste generasjonen av Qualcomms Snapdragon-maskinvare, med to prosessorkjerner som yter 1,5 GHz og grafikkbrikken Adreno 225.

Og denne maskinvaren leverer. Den opplevde ytelsen her er like bra som i One X, og den gjør det også skarpt i ytelsestestene vi har kjørt.

Strømforbruket er også lavere i One S, noe som både skyldes maskinvaren og at skjermen er mindre og mer lavoppløst.

One S rommer ellers det samme kameraet som One X. Det starter lynraskt og bildekvaliteten blir knall.

Ellers har telefonen bra lydkvalitet i samtaler, gode byggematerialer og leverer i det store og det hele en svært solid pakke for de som tar seg råd til å legge ut 4400 kroner, og vi gav den terningkast seks i testen vår.

HTC One V

Dersom du skule være blant de mange som ikke helt ser poenget med å legge ut en håndfull tusenlapper for to og fire prosessorkjerner eller HD-skjermer, samtidig som du vil ha en god telefon, er HTC One V absolutt verdt en nærmere titt.

Denne byr på en 3,7-tommers skjerm med 800 x 480 pikslers oppløsning, 1 GHz prosessor og en middels kraftig grafikkbrikke. Helt gjennomsnittlige spesifikasjoner med andre ord.

RIMELIG: HTC One V gir deg mye mobil for 2500 kroner.
RIMELIG: HTC One V gir deg mye mobil for 2500 kroner. Foto: FOTO: HTC

Dette betyr at du ikke får like god surfeopplevelse som på de to toppmodellene, og du vil heller ikke kunne kjøre de mest tungdrevne spillene, som GTA III. Nå er det imidlertid slik at få utviklere skriver apper med veldig høye maskinvarekrav (de vil jo ha flest mulig brukere), og det aller meste du finner på Google Play kjører glatt på One V.

Telefonen er også svært bra bygget, har en hendig størrelse, god lyd i både musikkspiller og samtaler og et helt greit kamera.

Dette er også telefonen for deg som er opptatt av batteritid - i testperioden trengte vi ikke lade oftere enn annenhver dag.

Kjøp minnekort!

Kjøper du en HTC One V får du kun 1 GB tilgjengelig lagringsplass i internminnet, men her får du i motsetning til i toppmodellene også støtte for minnekort.

Dette følger ikke med når du kjøper telefonen, så vi anbefaler på det aller sterkeste at du investerer i et minnekort i tillegg. Du trenger ikke legge ut mer enn et par hundrelapper for et av de raskeste kortene med 32 GB kapasitet.

Du får ellers 25 GB lagringsplass i Dropbox, slik at du kan lagre bilder, dokumenter og annet på nettet istedenfor telefonminnet.

Med en prislapp på rett rundt 2500 kroner føyer One V seg inn i den stadig økende rekken av gode telefoner i denne klassen, og vi hadde ingen betenkeligheter med å gi den terningkast fem i testen vår.

Mye snacks på markedet i sommer

HTC er langt fra den eneste produsenten som har lovende 2012-produkter på markedet.

Sony har allerede lansert den svært habile Xperia S, og søskenflokken bestående av Xperia P, Xperia U og Xperia Sola er like rundt hjørnet.

LG står i år som i fjor for en av årets aller sterkeste telefoner: Optimus 4X HD, som har både firekjerneprosessor, diger HD-skjerm og en slank design.

I slutten av måneden kommer også Samsungs nye toppmodell: Galaxy S III, en telefon vi har høye forventninger til.

Ellers har Nokia for alvor begynt å kjøre ut Windows Phone-telefonene sine, og toppmodellen Lumia 900 skal havne i butikkhyllene i disse dager.

LES OGSÅ:

12 ting iPhone ikke kan

iPad-trikset du bør kunne

Spar tusener på mobilregningen

Få maks ut av mobilen din

Denne saken ble første gang publisert 22/05 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også