Samsung Galaxy S4 lanseres i natt

Slik blir Samsung Galaxy S4

Slik tror ryktemakerne at Samsung Galaxy S4 blir.

Publisert Oppdatert

[Oppdatering: Se lanseringen live i natt - se nederst i saken]

Samsung Galaxy S3 har vært en kjempesuksess for Samsung og det har blitt solgt over 40 millioner enheter av mobilen. Lanseringen av Samsung Galaxy S4 i natt norsk tid er årets viktigste lansering for Samsung, og ved siden av en potensiell ny iPhone 6 senere i år, er dette også årets viktigste lansering i mobilbransjen.

Ryktene om nye Samsung Galaxy S4 har blitt hjulpet frem av Samsung selv, som i en serie videoer har bygget opp om forventningen før lanseringen i New York i natt.

Men selv om Samsung ikke har sagt så mye hva vi kan forvente oss i kveld, så svirrer selvsagt ryktene.

Prosessor med åtte kjerner

Ifølge nettstedet Mobili.no skal det som angivelig er Galaxy S4 ha blitt logget på ytelsestesten Antutu og på den måten lagt igjen en rekke spor. Slike rapporter må selvsagt tas med en klype salt, men det er nok til at ryktene går.

Blant annet skal skjermen på Galaxy S4 være på 4,99 tommer, mot dagens skjerm på Galaxy S3 som er på 4,7 tommer.

Skjermoppløsningen blir 1920 x 1080 piksler - full HD med andre ord. En skjerm med lavere oppløsning ville også vært helt uhørt på en ny toppmobil i 2013.

De fleste toppmobiler i dag har fire prosessorkjerner. Noen har også en ekstrakjerne for batteristyring. Ifølge flere nettsider skal det være systembrikken Samsung Exonys 5 Octa 5410 som har fire Cortex A15 kjerner på 1,8 GHZ. Det spesielle med denne systembrikken er at den også har en Cortex A7 prosessor med fire kjerner. Det betyr at Samsung Galaxy S4 altså kan få hele åtte prosessorkjerner.

Den seneste Android-versjon tilgjengelig nå er Android 4.2 Jelly Bean, som blant annet finnes på Google-mobilen Nexus 4 fra LG.

Der også ventet at det er denne versjonen av Android som vil være i Samsung Galaxy S4.

Nye funksjoner

Samsung Galaxy S3 fikk en rekke nye og innovative funksjoner da den ble lansert. Det er derfor ventet at nye Samsung Galaxy S4 vil få en rekke nye funksjoner i grensesnittet som ligger på toppen av Android og som Samsung kaller for TouchWiz.

Ifølge New York Times skal Galaxy S4 spore øyebevegelsene dine slik at mobilen kan skrolle en nettside slik at du kan fortsette å lese uten å måtte skrolle med fingrene.

En Samsung-ansatt forteller til New York Times at programvarefunksjoner på den nye Galaxy S4 vil ha større betydning enn maskinvaren.

For egen regning velger vi også å spekulere i et par enkle funksjoner som en toppmobil i 2013 må ha for å kunne kalles en toppmobil. Vi tenker her på nærkommunikasjon som NFC, som blant annet brukes til betaling. Trådløs lading, som blant annet Nokia Lumia 920 er utstyrt med.

I tillegg bør Samsung Galxy S4 ha et bra kamera. Mange av årets toppmodeller fra blant annet Huawei og ZTE kommer med 13 megapiksels kamera, mens HTC satser på få megapiksler men god lysstyrke i sin nye HTC One som er den nye toppmodellen fra HTC.

Ryktene vil også ha det til at Samsung vil lansere en oppdatert versjon av Samsung Galaxy S3, blant annet med trådløs lading, bedre skjerm og større batteri.

Svaret får vi i natt litt over klokken 2400.

Dette er ryktene

  • Operativsystem: Android 4.2
  • Skjerm: 4.99 tommer, Super AMOLED
  • Oppløsning: 1920 x 1080 punkter
  • Sysstembrikke: Samsung Exynos 5 Octa 5410
  • Prosessor: 4 X Cortex A15 kjerner på 1,8 GHz (på systembrikken) + Cortex A7 prosessor med fire kjerner - totalt åtte prosessorkjerner.
  • Minne: 2 GB ram
  • Nye funksjonert: Øye-skrolling, Øye-pause

Se liveoverføring fra lanseringen av Samsung Galaxy S4 i natt her:

Les også:

COVER: Et lekket bilde av det som angivelig skal være et cover til Samsung Galaxy S4 viser at vi snakker om en stor mobil med en form som kanskje ikke er helt ulike forgjengerne. (Foto: mobilefun.co.uk)

COVER: Et lekket bilde av det som angivelig skal være et cover til Samsung Galaxy S4 viser at vi snakker om en stor mobil med en form som kanskje ikke er helt ulike forgjengerne. (Foto: mobilefun.co.uk)

Kjempebra TV til 2500 kroner

Slik får du 4G på iPhone 5

Test: Nesten en helt genial dings

Test av TV: Billig 42-tommer med mye å by på

Kilder:

International Business Times

New York Times

International Business Times

WebProNews

Mobilefun.co.uk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning