iPhone OS 3.0 er lansert

Slik blir nye iPhone

I går viste Apple frem sin nye versjon av operativsystemet iPhone OS 3.0. Det er trolig dette operativystemet som vil sitte i en ny versjon av iPhone.

NY IPHONE: Scott Forstall vier frem det nye operativsystemet iPhone 3.0. Operativsystemet kan i sommer lastes ned og tas i bruk av alle med en iPhone 3G.

NY IPHONE: Scott Forstall vier frem det nye operativsystemet iPhone 3.0. Operativsystemet kan i sommer lastes ned og tas i bruk av alle med en iPhone 3G. Foto: FOTO: REUTERS/Robert Galbraith

Publisert Oppdatert

Ryktene om en ny iPhone har gått nesten siden iPhone første gang ble lansert. Mange tror en ny iPhone fra Apple vil bli lansert i sommer.

Les også: Slik vasker du tastaturet

I går viste imidlertid Apple fram versjon 3.0 av operativsystemet (programvaren) til iPhone. Her ble det lansert funksjoner og endringer som alle som eier en iPhone vil nyte godt av.

Betaversjonen av iPhone OS 3.0 blir i første omgang kun tilgjengelig for registrerte utviklere. I programvareoppdateringen skal det være over 100 nye funksjoner.

Les også: iPhone koster 5.000 kroner i året

MMS kommer

Blant de nye funksjonene, som vil bli tilgjengelig for brukere av iPhone og iPod i sommer, er MMS, klipp og lim, lese e-post i landskapsmodus og stereo Bluetooth for å nevne noen.

Den nye programvaren til iPhone får også over 1.000 nye såkalte API-er, Dette er "koblinger" til andre programmer og tjenester som nå lettere kan brukes mot iPhone.

Eksempel på nye API-er er et grensesnitt for tilbehør, nye kartmuligheter og funksjoner som programvareutviklere kan bruke for å utvikle nye programmer og funksjoner til iPhone.

- Den nye versjonen av programvaren iPhone OS 3.0 er en stor programvarelansering pakket med nye funksjoner og innovasjoner for iPhone-brukere og utviklere. Lanseringen vil gi oss års forsprang på konkurrentene, hevder produktmarkedssjefen i Apple, Philip Schiller i en pressemelding.

Les også: iPhone fra Telenor kommer 20. mars

Gratis

Det nye operativsystemet vil bli tilgjengelig i sommer for gratis nedlasting for alle som har en iPhone. Det betyr at dersom du har en iPhone 3G kan denne oppgraderes med den nye programvaren og du vil få alle nye funksjoner som kommer med programvaren iPhone 3.0. Eiere av iPod Touch kan også ta i bruk programvaren, men da koster programmet cirka 100 kroner.

Mange av ankepunktene mot iPhone, som mangelen på MMS, vil derfor være ryddet av veien.

Les også: 13 ting du ikke trenger når du har iPhone

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning