Samsung Innov8

Slår til på bortebane

Er det en kameramobil? Er det en musikktelefon? Er det en Nokia? Nei, det er Samsung Innov8.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ En kraftig telefon med utallige muligheter

+ Meget bra kamera

- Forholdsvis lav oppløsning på skjermen

Samsung Innov8

Gadgetsfakta

Skjermstørrelse: 2,8 tommer

Skjermoppløsning: 320 x 240 piksler

Internminne: 16 GB

Minekort: MicroSD

Kamera: 8 megapiksler

Blits: Doble LED lys

Hodetelefonutgang: Ja

Turbo 3G: Ja

EDGE: Ja

Støttede musikkformater: MP3 / ACC / ACC+ / eACC+

Støttede videoformater: DivX / Xvid / MP4 / 3GP / MPEG4 / H.263

Mål: 10,7 x 5,4 x 1,7 cm

Vekt: 136 gram

www.samsung.no

Finn oppdaterte priser på Samsung Innov8 i vår prisguide.

Samsung utfordrer Nokia på Nokias egen hjemmebane. Innov8 kjører ikke bare Symbian 60, operativsystemet kjent fra Nokias mobiler, men utseendemessig er den slettes ikke ulik Nokias aldrende flaggskip N95 8GB.

Les også: Alle våre mobiltester

Stor skjerm, lav oppløsning

Det er en skyvetelefon vi snakker om her, med 2,8 tommer stor skjerm med 240 x 320 piksler. At skjermen har såpass lav oppløsning, i alle fall i forhold til andre supertelefoner Innov8 godt kan sammenlignes med, er sånn ca. eneste nedturen på listen over spesifikasjonene.

Her finner vi selvsagt støtte for HSDPA, eller Super 3G om du vil. Innebygget GPS med kart over Norden følger med og med 16 GB innebygget minne trenger du aldri å bekymre deg over lagringsplassen.

Om du likevel ikke er fornøyd kan du utvide dette med MicroSD-kort på opp til 16 GB. Kameraet er i toppklasse med 8 megapikslers oppløsning med både ansiktsgjenkjenning og smilefunksjon.

Les også: 50 nyttige mobiltjenester

Bra musikk

Selv om telefonen ikke har eksterne avspillingsknapper er musikkfunksjonen godt ivaretatt med hodetelefonutgang rett på telefonen og lydforbedringskretsen DNSe 2.0.

Med støtte for både WMV, DivX, RealMedia, Mpeg4 og H263 er også videofunksjonen godt ivaretatt. Selv om vi hadde ønsket oss minst VGA-oppløsning på skjermen må vi innrømme at den er både skarp og klar med sterke fine farger.

Best på foto

Med 8 megapikslers oppløsning må selvsagt kamerabiten testes behørig, og vi tør påstå at Innov8 gir deg blant de beste mobilbildene til dags dato.

Vi er ennå ikke helt oppe på kompaktkameranivå, men det nærmer seg. Videofunksjonen er heller ikke dum, og med en saktefilm-funksjon med 120 bilder pr. sekund kan du virkelig ha det moro, skjønt oppløsningen senkes drastisk ved bruk av denne funksjonen.

Les også: Finn mobiltyven med SMS

Hva N96 burde vært

Ellers har vi svært lite å utsette på Innov8. På mange måter fremstår dette som telefonen Nokia N96 burde ha vært, istedenfor den trege plastklumpen Nokia leverte i fjor høst.

Siden vi snakker Symbian er det heller ikke noe problem med programutvalget, skjønt ikke alle Symbian-programmer kjører like lett på Innov8 da mange av programmene er laget spesielt for Nokia-telefoner, men da har man jo alltids Java-støtten der.

Kostbar mobil

Det mest avskrekkende med Innov8 er prislappen. Den koster nesten like mye som en iPhone 3G uten binding.

Selv om du ikke har touch-skjerm her, eller den samme kulhetsfaktoren synes vi likevel at du får langt mer for pengene i form av funksjoner og muligheter med Innov8, vi smeller derfor til med toppkarakteren til Samsungs supertelefon.

Selv Nokia kunne ikke gjort det bedre.

Les også: Beskytt PC-en din fra virus

Spesifikasjoner

Produsent Samsung
Pris 6189

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning