HTC RE og HTC Desire EYE: Nytt kamera og ny toppmobil fra HTC

Se hva HTC har laget!

Et bemerkelsesverdig lite kamera, skriver HTC om sitt aller nyeste produkt som ble lansert i går. I tillegg kom det ny toppmobil i Desire-serien, Desire Eye.

UBÅT?: Nei, det er et kamera. RE er absolutt et annerledes kamera fra HTC.

UBÅT?: Nei, det er et kamera. RE er absolutt et annerledes kamera fra HTC. Foto: HTC

Publisert Oppdatert

RE heter kameraet som HTC lanserte sent i går kveld. Det har fått en relativt uvanlig form og skal, ifølge HTC, tilby nye og banebrytende mobile fototeknikker. HTC sier kameraet redefinerer helt «pek og klikk»-konseptet som lar deg ta bilder og video på en enkel måte. Et klikk på utløserknappen tar et bilde mens kameraet tar video om du holder knappen inne noe lenger.

Det sylinderformede kameraet er laget for å ligge godt i hånden. RE er utstyrt med en 16 megapiksels sensor og filmer med full HD-oppløsning. Vidvinkelobjektivet dekker hele 146 grader og kameraet støtter saktefilm og tidsforløp (timelaps). En egen app til mobilen gjør at du kan bruker mobilen som en fjernsøker og du kan via appen bla gjennom bilder og video som ligger på kameraet. Appen kommer til iOS og Android.

Best på selfies

Desire EYE er det nye toppkameraet i HTC sin Desire-serie og er en virkelig godbit til alle som tar mye selfies. Desire Eye har nemlig fått 13 megapiksels front- og bakkamera og begge kameraene har fått LED-blits. Til sammenligning har nye iPhone 6 og iPhone 6 Plus kun 8 megapiksels oppløsning.

Tre mikrofoner skal sikre gode lydopptak når du filmer. HTC Desire Eye får en skjerm på 5,2 tommer. Mobilen er vanntett og den kommer i mange ulike farger.

Ny app

En ny app for bildebehandling, HTC EYE Experience, skal også gi deg mange nye og kreative muligheter ifølge HTC. Her kan du filme med både front- og bakkameraet samtidig, stemmestyrt utløser og flere andre muligheter.

HTC Eye Experience kommer også til å komme på HTC One (M8) og senere til flere av HTC sine nyere mobiler.

Kameraet HTC Re og mobilen HTC Desire Eye vil være tilgjengelige i løpet av året.

Les også:

Så bra er kameraet på iPhone 6

Test: Samsung Galaxy Alpha

Slik utnytter du WiFi-signalet best

2 x 13 MP: HTC Desire EYE blir kanskje favorittkameraet til alle som er opptatt av gode selfies. Her er nemlig frontkameraet og bakkameraet like godt med en oppløsning på 13 megapiksler.

2 x 13 MP: HTC Desire EYE blir kanskje favorittkameraet til alle som er opptatt av gode selfies. Her er nemlig frontkameraet og bakkameraet like godt med en oppløsning på 13 megapiksler. Foto: HTC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning