Honor 6

Passe kraftig og passe billig

Honor 6 er en mobil som leverer svært mye i forhold til hva den koster.

BILLIG TOPPMOBIL: Honor 6 er første telefon fra Huaweis nye mobilmerke. Den har en 5 tommer stor skjerm med full HD-oppløsning.
BILLIG TOPPMOBIL: Honor 6 er første telefon fra Huaweis nye mobilmerke. Den har en 5 tommer stor skjerm med full HD-oppløsning.
Sist oppdatert
FLATT: Honor 6 bruker Huaweis mobilskal kalt Emotion UI. Versjon 2.3 har fått et flatere design i stil med Android 5.
FLATT: Honor 6 bruker Huaweis mobilskal kalt Emotion UI. Versjon 2.3 har fått et flatere design i stil med Android 5.

Honor 6 er egentlig ikke en Huawei-telefon, men et datterselskap av Huawei. Likevel synes linken å være så sterk at de aller fleste nettsider omtaler telefonen som Huawei Honor 6.

Honor 6 er en mobiltelefon som ikke skiller seg veldig fra toppmodellen til Huawei, Ascend P7, bortsett fra prislappen. I øyeblikket får du P7 til rett under 3000 kroner, mens Honor 6 er ca. 300 kroner billigere.

Tykkere

Så hva mister man ved å kutte 300 kroner i mobilbudsjettet? Man skal vel ikke akkurat stemple Honor 6 som tykk med sine 7,5 mm, men den er likevel ikke like tynn som P7. Vi tror nok også de fleste vil synes P7 er penere enn Honor 6, selv om sistnevnte har et pent nok utseende.

Da er det kanskje litt mer nedtur at versjonen av Honor 6 som tilbys her til lands ikke har NFC. Frontkameraet har også litt mindre oppløsning med 5 megapiksler mot 8 megapiksler hos P7.

Prosessoren har 8 kjerner hvor fire av kjernene kjører på 1,7 GHz, mens de fire resterende kjører på 1,3 GHz. Den har dermed flere kjerner enn P7, men P7 sine fire kjerner er litt raskere med 1,8 GHz. Honor 6 er også litt bedre med 3 GB RAM mot P7 sine 2 GB.

Like

Bortsett fra dette er spesifikasjonene for de to mobilene ganske like. Kameraet har en oppløsning på 13 megapiksler, og du kan selvsagt ta opp video i 1080p-oppløsning. Verdt å merke seg er at kameralyset består av to LED-lys som skal kunne gi riktig fargetemperatur i forhold til omgivelsene.

Sist, men ikke minst, gir også Honor 6 deg en 5 tommer stor IPS-skjerm med full HD-oppløsning.

Spesifikasjoner for Honor 6

  • Operativsystem: Android 4.4.2
  • Skjermstørrelse: 5 tommer
  • Skjermoppløsning: 1920 x 1080 piksler
  • CPU: Quad-core 1,7 GHz + Quad-Core 1,3 GHz
  • RAM: 3 GB
  • Kamera: 13 megapiksler
  • Video: 1920 x 1080 piksler, 30 bps
  • Sekundert kamera: 5 megapiksler
  • Fotolys: Dual LED
  • Data: GPRS, Edge, 3G, 4G
  • Wi-Fi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: v4.0 med A2DP
  • GPS: aGPS, GLONASS
  • Radio: FM-radio
  • NFC: Nei
  • Internlagring: 16 GB
  • Minnekort: MicroSD
  • Mål: 13,96 x 6,97 x 0,75 cm
  • Vekt: 130 gram

Batteri

  • Kapasitet: 3100 mAh
  • Avspilling video: 8:56 timer

Laveste nettpris: 2699 kroner hos www.komplett.no

Det vi savner på begge modellene er støtte for AC-standarden for raskere wifi-tilkobling.

Rask

Benchmarkene våre avslører Honor 6 som en svært kjapp telefon. I alle fall i forhold til Ascend P7. Her scorer Honor 6 jevnt over bedre på alle testene, inkludert batteritesten, som vi skal komme tilbake til.

I ytelse er Honor 6 faktisk mer sammenlignbar med en mobil som Samsung Galaxy Alpha. På de mer prosessorkrevende benchmarkene scorer Alpha litt bedre, mens Honor 6 greier de mer grafikkorienterte testene best.

I bruk oppleves Honor 6 også rask, men det er sjelden vi opplever tregheter i Android lengre, annet enn på svært billige mobiler.

Stort batteri

Et annet punkt hvor Honor 6 er bedre spekket enn P7 er batteriet. Her får du en kapasitet på 3100 mAh mot P7 sine 2500 mAh. Det vises på filmavspillingstesten vår hvor Honor 6 holdt det gående i nesten 9 timer, mens P7 ga seg etter 5,5 timer. Honor 6 matcher likevel ikke de beste batteritidene på markedet, slik som Samsung Galaxy Note 4 som holdt i nesten 14 timer, men vi vil likevel si den har god batteritid.

I likhet med P7 har Huawei også her fått med en rekke strømsparingsfunksjoner. Du kan velge mellom tre forskjellige moduser, kalt Ytelse, Smart og Ultra. Disse vil la deg godta litt lavere ytelse på mobilen mot å få lengre batterilevetid. Du kan også enkelt undersøke hvilke apper som ligger og trekker strøm selv når mobilen er i standby, og eventuelt nekte disse tilgang mens skjermen er slått av. Slettes ikke dumt synes vi.

Litt morsomt er det også at du kan senke skjermoppløsningen til 720p. Det regnes fortsatt som HD, og vi tviler på at alle faktisk ser forskjell på en 5 tommer skjerm. Til gjengjeld lover Huawei 20% lengre brukstid, lavere temperatur og høyere ytelse. Vi prøvde denne modusen litt, og syntes faktisk det var helt greit. Likevel setter vi litt pris på den ekstra skarpheten Full HD gir.

Greit kamera

Vi var ikke kjempeimponert over kameraet på Ascend P7, og det er vi ikke her heller. Det gir helt greie bilder, og på mobilskjermen ser de skarpe og fine ut. Når man får undersøkt dem nærmere på storskjerm ser man straks at her er det litt korn og støy selv på lave ISO-verdier. Skarpheten er fin, men når det begynner å skumre ute og ISO-verdien må økes blir det fort ulne detaljer i bildene.

Videoopptakene er også helt greie, men bærer preg av et lite skarphetsfilter samtidig som høylys synes å brenne fort ut. Det duger, men er på ingen måte blant de beste på dette punktet.

Noen irritasjonsmomenter

Blant det vi ikke helt likte på telefonen er plasseringen av volum og av/på-knappen. De sitter nemlig veldig tett øverst på høyresiden av telefonen, med volumknappen øverst. Det er dermed veldig lett å heller trykke forgjeves på volumknappen når man skal aktivere skjermen, eller drive å justere volumet når man egentlig skal sette den i standby.

Vi synes Huaweis Android-skall Emotion UI er helt greit. Det har fått et flatere design i likhet med Android 5.0 (selv om mobilen kjører Android 4.4.2). Det er litt pirkete, men vi synes det er litt irriterende at du får opp en liten snarveismeny når du sveiper oppover skjermen, istedenfor å låse opp telefonen. For å gjøre det må du sveipe sidelengs, men det kan du ikke gjøre før du har sveipet ned snarveismenyen igjen. Sveiper du feil ender du altså med tre sveip istedenfor ett for å låse opp telefonen.

Konkurrerer mot fjoråret

Huawei Honor 6 er ikke av de billigste mobilene på markedet. Den er heller ikke blant de kraftigste, men den kombinerer kraft og pris på en veldig god måte. Det gjør at du kan få en mobil som er spekket som en toppmobil til godt under 3000 kroner.

KORN: Honor 6 tar helt greie bilder, men ser man nærmere på dem finner man støy selv ved ISO 100. Skarpheten ved lav ISO er dog helt ok.
KORN: Honor 6 tar helt greie bilder, men ser man nærmere på dem finner man støy selv ved ISO 100. Skarpheten ved lav ISO er dog helt ok.

Den konkurrerer riktignok ikke i ytelse med dagens toppmodeller, og der ligger nok litt av utfordringen til Honor 6. For i samme prisklasse finner man i dag fjorårets toppmodeller som LG G2 og Sony Xperia Z1, og det er telefoner som er like god eller bedre på mange punkter. Selv om disse bare har fire prosessorkjerner er disse klokket høyere og gir dermed mer kraft. Disse har også støtte for AC-nettverk og NFC, ting som Honor 6 mangler, og ikke minst så har de bedre kamera. Det er også verdt å merke seg at Sony har lovet å oppgradere Xperia Z1 i begynnelsen av 2015. Det er nok sannsynlig at det vil skje med G2 også, selv om LG foreløpig ikke har bekreftet noe.

SER DU FORSKJELL? Honor 6 lar deg senke oppløsningen for å få bedre batteritid og ytelse. Her er startskjermen i 1080p til venstre og 720p til høyre.
SER DU FORSKJELL? Honor 6 lar deg senke oppløsningen for å få bedre batteritid og ytelse. Her er startskjermen i 1080p til venstre og 720p til høyre.

Vi vil derfor ikke uten videre anbefale Honor 6 uten å sjekke disse alternativene, men den er tross alt tynnere, og har noen morsomme strømsparingsfunksjoner.

ALTERNATIVER: Både Sony Xperia Z1 og LG G2 er gode alternativer til Honor 6 i samme prisklasse. De koster i øyeblikket henholdsvis 2890 kroner og 2590 kroner fra Netonnet.no
ALTERNATIVER: Både Sony Xperia Z1 og LG G2 er gode alternativer til Honor 6 i samme prisklasse. De koster i øyeblikket henholdsvis 2890 kroner og 2590 kroner fra Netonnet.no

Denne saken ble første gang publisert 13/11 2014, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også