Et intervju fra myPhone2008-messen i Las Vegas sirkulerer nå verden rundt, ifølge ifølge TV2 Nyhetene.

Her intervjues norske Eirik Kristiansen om et program han har laget som gjør at du kan bruke Windows på en iPhone. I intervjuet demonstrerer Eirik Kristiansen, som nå sikkert snart får tilnavnet "iPhone-Eirik", hvordan det fungerer.

- Det fungerer omtrent på samme måte som BootCamp, sier Kristiansen i intervjuet.

SE VÅR VIDEOTEST AV IPOD TOUCH HER

BootCamp er et program utviklet av Apple som gjør at du kan installere operativsystemet Windows på en datamaskin fra Apple.

I intervjuet sier Eirik Kristiansen at programmet vil lanseres til nyttår og at det blir et Open Source-program, altså at det publiseres med åpen kildekode. Det betyr at det vil være fritt tilgjengelig for alle som ønsker å ta programmet i bruk.

I dag foretrekker mange bedrifter og brukere mobiltelefoner med operativsystemet Windows Mobile spesielt på grunn av den enkle integrasjonen mot Exchange, som sørger for å holde e-post innboksen, kalenderen og kontaktinformasjonen oppdatert på mobiltelefonen.

LES VÅR TEST AV IPOD NANO

Det er nok likevel mange Windows Mobile-brukere som misunner iPhone det lekre utseende og den brukervennlige berøringsskjermen. Om alle funksjoner i Windows Mobile fungerer på den måten Kristiansen skisserer, er ikke kjent.

Se mer på www.myphone2008.com

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!