Samsung Galaxy Tab Active 8 med 4G

Nettbrettet tåler en halvtime under vann og 30 timer i fryseren

Samsung Galaxy Tab Active 8 tåler å få «skikkelig juling» hver dag.

Sist oppdatert

Hemmeligheten til Samsungs 8 tommers store nettbrett «Tab Active» er innpakningen.

For mens innmaten til Tab Active 8.0 er identisk med det vi finner i det normale nettbrettet Galaxy Tab 4 10.1, er innpakningen av den hardføre typen. Nettbrettet har fått en såkalt IP67-sertifisering, noe som betyr at det er vann- og støvtett.

Vanntettingen gjør at nettbrettet kan ligge inntil én meter under vann i 30 minutter.

I tillegg har selve nettbrettet fått en mer robust innpakning enn det vi vanligvis ser på et nettbrett. Her er kantene laget av hardplast med ekstra beskyttelse i hjørnene, mens baksiden er laget i metall-imitert plast med pålimte nagler.

Visuelt gir derfor Tab Active 8.0 inntrykk av å tåle det meste.

Med i esken følger det også et ekstra deksel, som gir nettbrettet et ekstra lag beskyttelse.

I dette dekselet har Samsung også funnet plass til en liten penn, som kan brukes for å navigere på nettbrettet når tykke hansker er påkrevd.

NAGLER: De pålimte naglene har ingen funksjon utenom at de gir en flott visuell effekt.
NAGLER: De pålimte naglene har ingen funksjon utenom at de gir en flott visuell effekt. Foto: Produsent

Tøffe tester

For å teste egenskapene til Tab Active 8.0 kastet vi nettbrettet i fryseren. Vi hadde egentlig tenkt at det skulle ligge der en natt, men det ble faktisk liggende over 30 timer.

Spesifikasjoner: Samsung Galaxy Activ Tab 8.0

  • OS: Android 4.4
  • Skjerm: 8.0 tommer
  • Oppløsning: 1280 x 800 punkter, 189 ppi
  • Prosessor: 1,2 GHz, quad core
  • RAM: 1,5 GB
  • Lagringsplass: 16 GB
  • Minnekort: Ja, opp til 64 GB
  • Kamera 1: 3,15 megapiksler
  • Kamera 2: 1,2 megapiksler
  • 4G: Ja, med telefonifunksjon
  • WiFi: 802.11 a/b/g/n
  • NFC: Ja
  • Bluetooth: Ja, 4.0
  • Batteri: 4450 mAh
  • Størrelse: 213,1 x 126,2 x 9,7 mm
  • Vekt: 393 gram
  • Annet: IP67 – støv- og vanntett.

Selv etter så lang tid i cirka minus 18 grader, fungerte nettbrettet fint.

Det mest imponerende var at batteriet hadde bare tapt seg med cirka en tidel, noe som innebar at det meste av batterikapasiteten fortsatt var intakt. Det er en viktig egenskap for alle som har tenkt å bruke nettbrettet utendørs. Enten fordi nettbrettet ligger i en kald bil natten over eller fordi du skal ha nettbrettet med deg utendørs en vinterdag.

Vi lot også nettbrettet ligge under vann og vi begrov nettbrettet i en sandkasse med fuktig sand. Vi opplevde ikke noen problemer av noe slag etter disse testene.

Nå er ikke Galaxy Tab Active 8.0 ment å brukes under vann, men tanken bak IP67-sertifiseringen er at nettbrettet skal tåle å bli brukt i regn og snø og det skal tåle å falle i en søledam.

Ok ytelse

Ytelsesmessig er Tab Active 8.0 ingen sinke, men likevel et stykke unna resultatene vi får fra de litt kraftigere nettbrettene, som Sony Xperia Z3 Tablet Compact og Asus Memopad 7.

Men i daglig bruk merker man ikke disse forskjellene i spesielt stor grad. Til vanlig bruk er Samsung Tab Active 8.0 et helt ok nettbrett. Det bør uansett være andre grunner enn bare ytelse som gjør at du eventuelt velger Tab Active 8.0 framfor andre nettbrett.

Batterilevetiden målte vi til 8 timer og 30 minutter i vår batteritest.

Rare valg

Det er ikke mye vi synes er rart med Samsung Tab Active 8.0, men vi synes det er litt merkelig at Samsung har valgt å lage et slikt nettbrett med en veldig glatt bakside.

Den metallimiterte baksiden er nemlig veldig glatt. Legger vi nettbrettet på en glatt overflate, som et panser, så sklir nettbrettet i bakken. Også ekstradekselet har den samme glatte baksiden.

Her burde Samsung har laget et gummiert deksel som kunne ligge godt fast enten det er på et panser, et dashbord eller i styrehuset på en båt.

Oppsummering

Prisen på Galaxy Tab Active 8.0 med 4G avslører at Samsung ikke retter seg inn mot ordinære forbrukere, men bedrifter og profesjonelle brukere, med dette nettbrettet.

PENN: Med på kjøpet får du et ekstra robust deksel som også inkluderer en penn til bruk på dager der tykke hansker er påkrevd.
PENN: Med på kjøpet får du et ekstra robust deksel som også inkluderer en penn til bruk på dager der tykke hansker er påkrevd. Foto: Produsent

Vår testversjon har en prislapp på nesten 5000 kroner og selv uten 4G må du ut med tett på 3800 kroner. Det synes vi er dyrt for et nettbrett som ytelsesmessig plasserer seg som et godt mellomklassenettbrett.

Har du ikke behov for et robust støv- og vanntett nettbrett bør du se på andre alternativer. Xperia Z3 Tablet Compact er også vann- og støvtett, men ikke like robust. Til lave 1600 kroner får du for eksempel den litt aldrende LG G Pad 8.0 (uten 4G), som også er et ok alternativ.

Denne saken ble første gang publisert 03/04 2015, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også