Test: Nokia 5610 XpressMusic

Musikk for alle pengene!

Nokia går virkelig til frontalangrep mot Sony Ericssons musikkmobiler med denne lekkerbisken. Vi har testet Nokia 5610 XpressMusic .

Nokia 5610 er først og fremst en musikktelefon, men har også et kamera med 3,15 megapiksels oppløsning.

Nokia 5610 er først og fremst en musikktelefon, men har også et kamera med 3,15 megapiksels oppløsning.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Stilig design.

+ Kul funksjon for å veksle mellom telefon og musikk.

- Altfor fort gjort å bomme på OK-knappen.

- Ikke 3,5mm-plugg.

Nokia 5610

Nokia 5610

Nokia 5610

Nokia 5610

Nokia 5610 XpressMusic

Spesifikasjoner Nokia 5610

  • Radio: Ja
  • Minne: 1GB Micro-SD
  • Bluetooth: Ja
  • Kamera: 3,15 Megapixel
  • 3G: Ja
  • EDGE: Ja

Med friskt design som blander knallrødt, svart og metallisk grå, skiller Nokia 5610 XpressMusic seg ut fra massene. Det er en skyvetelefon med et utrolig elegant og glatt design. Nummertastene, som vises i det man skyver telefonen fra hverandre, er rett og slett herlige! De er pølsefingrekompatible til tusen med store uthevede knapper med gode mellomrom. Rett og slett utrolig gode. Navigasjonsknappen derimot er det litt dårligere stilt med. Den store kvadratiske knappen kan trykkes alle retninger inkludert rett ned for OK. Problemet er bare at når man prøver å trykke OK kommer man stadig borti en eller annen retning og alt klusser seg til.

Nokia har implementert en kul «slider-sak» som man dytter til høyre eller venstre for å elegant bytte modus mellom musikk, radio eller telefon. Dette fungerer veldig bra, og det ser stilig ut når skjermen sklir til siden i takt med skyvebevegelsen.

Spesifikasjoner

Produsent Nokia
Pris 2669

Konklusjon

Da dette er en såkalt «Xpress Music» mobil, er det vel på sin plass å vurdere mobilen delvis som en MP3-spiller. Og her klarer den seg i aller høyeste grad. Lyden er god og det er enkelt å bla i musikkarkivet. Å bytte modus fra MP3-spiller til telefon ved å skli på glidebryteren fungerer utmerket. Den eksterne høyttaleren på telefonen er overlegen og burde ikke komme i hendene på fjortiser på morgenbussen. Det eneste vi savner musikkmessig er en vanlig utgang for 3,5mm høretelefoner rett fra telefonen. Her må man nemlig innom en overgang. Mobilen leveres med 1 GB minne, så man har litt å boltre seg i.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning