Mobilt lysshow

Nokia 7900 Prism

Skråskjærte knapper og lys i alle regnbuens farger. Går designet på bekostning av funksjonalitet?

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Spennende lys

+ tynn og lett

+ OLED-skjerm

- Klønete knapper

- ikke radio

- ikke minnekort

Nokia 7900 Prism

Gadgetsfakta:

Kamera: 2 megapiksler

Skjermstørrelse: 2"

Skjermoppløsning: 240 x 320 pixels

Minnekort: Nei

Internminne: 1GB

Frekvenser: 850, 900, 1800, 1900 MHz

HSDPA: Nei

3G: Ja

EDGE: Ja

Radio: Nei

Bluetooth: Ja

Mål: 11,2 x 4,5 x 1,13 cm

Vekt: 101 gram

Hele telefonen er dekket av diagonale firkanter. Selv knappene har fått denne formen. Dessverre. Det ser unektelig veldig fint ut, men det er ikke noe særlig å skrive på. Det morsomme med knappene er at de er usynlige når de ikke er i bruk. Det ser derfor ut som mobilen bare har disse firkantene foran. Knappene kommer til liv ved bakgrunnsbelysning som det kan forandres farge på. Disse fargene er gjennomgående fra knappene opp på OLED-skjermen og helt opp på toppen av telefonen hvor vi finner to lys i samme farge.

Baksiden av telefonen er av samme karakter og Nokia har bakt inn blits, kameralinse og høyttaler i samme «prismeform». Telefonen gjør dermed jobben sin og skiller seg umiddelbart ut fra mengden. Form og lys jobber om kapp for moteløven.

Ellers virker mobilen solid og den er slank og fin å holde i. Kameraet har dessverre ikke autofokus, så alle bilder er litt duse og man får ikke utnyttet megapikslene. Det er heller ikke plass til minnekort, så man får klare seg med 1 gigabyte internminne. Vi skulle også sett at det var mulighet for radio på telefonen.

Spesifikasjoner

Produsent Nokia
Pris 1790

Konklusjon

Vi mener Nokia lar designet gå litt for mye ut over funksjonalitet med denne telefonen, men som en «festtelefon» kanskje, gjør den seg bra.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning