Samsung Galaxy S III

Mobilkongen

Toppkarakter i alle tester til tross. Galaxy S III bør ikke være førstevalget for alle.

BEST: Samsung Galaxy S III er markedets råeste mobil akkurat nå.
BEST: Samsung Galaxy S III er markedets råeste mobil akkurat nå. Foto: Samsung
Sist oppdatert
FARGER: Samsung Galaxy S III kan kjøpes i en hvit og en blå versjon.
FARGER: Samsung Galaxy S III kan kjøpes i en hvit og en blå versjon.

Aktiv bruk av Samsungs toppmobil, Galaxy S III, overbeviser oss om at Samsung har gjort en solid jobb med sin aller viktigste mobil i 2012.

Den 4.8 tommers store skjermen dekker nesten hele forsiden av mobilen. Den hvite og kantløse rammen rundt skjermen er smal, diskret og kantløs.

Designet gjør at telefonen føles glatt og behagelig å holde i. Byggekvaliteten er bra med Gorillaglass II over hele fronten, ripesikkert glass foran kameraet og et deksel i polykarbonat, en sterk type plast. Til tross for «plastbruken» etterlater Galaxy S III oss et eksklusivt inntrykk.

Telefonen er pen å se på, men skal vi være kritiske kan vi si at designet er en smule anonymt og ikke er like «ikonisk» som iPhone 4S. Skjermstørrelsen gjør også sitt til at Galaxy S III er en stor mobil og vi har forståelse om noen synes den er for stor. For mange vil dette være en tohåndsmobil.

Spekket med funksjoner

Samsung Galaxy S III er spekket med nye og til dels innovative funksjoner, som at mobilen ringer automatisk til kontakten du har åpnet når du løfter mobilen til øret eller at du kan tagge personer i et bilde og via ansiktsgjenkjenning dele et bilde direkte fra fotoappen til personene som er avbildet.

Kjekt å ha, men det betyr ikke dermed at de blir brukt eller er nyttige. Det at mobilen vibrerer for å varsle om nye hendelser når den har ligget stille i dvalemodus føles for eksempel litt overflødig, siden de fleste av oss vel uansett sjekker mobilen når vi plukker opp mobilen etter at vi har sittet opptatt noen timer. Talestyringen fungerer også relativt dårlig. Den fungerer ikke på norsk og klarte aldri å bli venn med våre forsøk på å snakke engelsk til den.

Da liker vi bedre hurtigmenyene som Samsung har integrert med Android i sitt Touch Wiz-grensesnitt. Her får du tilgang til å skru av og på trådløst nett, GPS, lydinnstillinger, strømsparingsfunksjon med mer.

Opplåsingsfunksjonen der man lager «ringer i vann» ved å stryke over mobilskjermen er også elegant og bidrar til å gi Galaxy S III et eksklusivt preg. Med sikkerhetslåsen skrudd på forsvinner imidlertid denne muligheten.

Bruker du Samsung Galaxy S II i dag eller en annen Samsung-mobil vil du absolutt kjenne deg igjen. Det vil du også om du har brukt en annen Android-mobil. Grensesnittet til Galaxy S III er likevel elegant og brukervennlig.

Ytelse

Spesifikasjoner: Samsung Galaxy S III

Skjerm: 4.8 tommers HD Super AMOLED

Oppløsning: 1280 x 720 piksler

Prosessor: 4 kjerners 1.4 GHz prosessor

Frontkamera: 1.9 MP

Hovedkamera: 8 MP

Nettverk: 3G HSDPA+

WLAN: Ja, B/G/N

Sensorer: 6 totalt

Intern minne: 16, 32 og 64 GB

Minnekort: Ja, SDmicro

SIM: Mikrosim

Tykkelse: 8,6 mm

Vekt: 133 gram

Pris: ca 4.700 kroner

Levert av: www.samsung.no

Med sin firekjernersprosessor har Galaxy S III ytelse så det holder. Vi opplevde aldri hakking eller heng av noe slag. Her har Samsun gjort en god jobb. Det eneste vi opplever som tregt er noen ganger mobilnettverket, når vi må vente på at nettsider skal lastes. Og det er ikke Galaxy S III som er sinken her.

Kraften i Galaxy S III brukes til ting som at du kan kjøre en video i et lite vindu mens du fortsetter å surfe, at du kan ta stillbilder mens du filmer med video og selvsagt kjøre alt av tunge apper på en veldig overbevisende måte.

Vi ble også imponert over batterilevetiden. Til tross for en gigantisk skjerm klarte Galaxy S III hele 8 timer og fire minutter i vår batteritest. Det er veldig bra. Med normalt aktivt bruk vil du nok likevel måtte lade minst annenhver dag. For aktive brukere vil nok lading hver natt fortsatt gjelde.

Galaxy S III har et bra fotoprogram som er enkelt å forstå og lett og raskt i bruk. Du kan ta stillbilder mens du filmer. Bildekvaliteten til Galaxy S III er god. Trolig det beste kameraet Samsung har puttet inn i noen av sine modeller.

Kvalitetsmessig ligger det omtrent på samme nivå som iPhone 4S og HTC One X. Bildene er gode, med gode farger og relativt skarpe. Men vi skal likevel ikke zoome veldig langt inn på detaljer før vi ser både støy og korn.

Videofunksjonen på Galaxy S III er vi ikke like imponert over. Det skal ikke mye bevegelse til før videobildet blir urolig/mye risting og kan oppleves som hakking. Zoomfunksjonen fungerer også særs dårlig og hopper i store trinn når den brukes. Det er litt igjen før mobilkameraet kan konkurrere med et godt kompaktkamera, men brukervennligheten til et brukbart mobilkamera er uslåelig.

Konklusjon

STOR: Med sin 4,8 tommers store skjerm er Galaxy S III en stor mobil. Designet maskerer imidlertid noe av størrelsen.
STOR: Med sin 4,8 tommers store skjerm er Galaxy S III en stor mobil. Designet maskerer imidlertid noe av størrelsen. Foto: Samsung

Har du i underkant av 5.000 kroner til å svi av på en mobil, så kommer du ikke utenom Samsung Galaxy S III. HTC One X og LG Optimus 4X bør også være på din «shortlist».

På Galaxy får det du en av de beste mobilene som kan kjøpes for penger akkurat nå. En stor og sylskarp skjerm, mer enn nok ytelser og den er spekket mer eller mindre brukervennlige og nyttige funksjoner. Skal vi pirke på noen små ting er at designet er en smule anonymt, den vil være for stor for enkelte og den er dyr. 5.000 kroner for en mobil er mye penger. Galaxy S III er den nye referansen.

Les også:

Disse kameraene tåler det meste

Sjekk denne tynne og lette PC-en fra Samsung

Hva slags kamera bør du kjøpe?

10 gode fotoapper til iPad og nettbrett

RINGER I VANN: En av mange elegante funksjoner i Galaxy S III er å kopiere funksjoner fra naturen, som når du lager ringer i vann med fingeren din.
RINGER I VANN: En av mange elegante funksjoner i Galaxy S III er å kopiere funksjoner fra naturen, som når du lager ringer i vann med fingeren din.

Denne saken ble første gang publisert 30/07 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også