Liten og tøff

LG KP500

LG KP500 er iPhones kule lillebror. Dessverre er den ikke en like god musikkspiller.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Mye for pengene

+ kul mobil

+ god skjerm

- Dårlige hodetelefoner

- ingen mulighet til å bruke egne hodetelefoner

- ikke vedlagt minnekort

Foto: Knut Arild Vold

Foto: Knut Arild Vold

Spesifikasjoner

Skjerm: 3"

Minne: 48 MB

GPS: Nei

Kamera: 3 mp

KP500 fra LG hadde fortjent et litt kulere navn, for dette er en mobil kidsa (som ikke har råd til iPhone) vil digge. Den har touchskjerm, ikoner som kan flyttes rundt på skjermen, og er testens aller billigste telefon.

Som telefon er dette en modell til å bli glad i. Touchskjermen er svært god, og det er ikke noe problem å skrive meldinger med skjermtastaturet. Det går også greit å bla gjennom kontaktlisten uten at den registrerer trykk når du egentlig bare vil bla det videre nedover. Berøringsskjermen oppleves faktisk som bedre enn den du finner i den ekstremt mye dyrere HTC Touch HD.

Naturligvis har LG firet på en del av spesifikasjonene for å lage en så kul touchmobil til godt under 2000 kroner. Den mangler både 3G og Wifi, og kameraet på 3 megapiksler vil imponere de færreste. KP500 er naturligvis ingen konkurrent til nevnte HTC-mobil for den som trenger avanserte kontorfunksjoner.

Musikkspilleren i KP500 er praktisk og stilig. For å bytte låt må du bruke skjermen, men den har mekaniske volumknapper på siden. Telefonen har plass til MicroSD-minnekort, og dermed kan du også få lagringsplass som på en iPhone (16 GB) for noen hundrelapper ekstra.

Derfor er det synd at telefonen har en stor svakhet som blir avgjørende i denne testen, nemlig hodetelefonene. Disse er laget i lett svart plast, og kobles til via en ustandardisert USB-løsning. De ser ekstremt dårlige ut, og siden det ikke ligger ved noen adapter, er det eneste mulighet til å få lyd ut av denne spilleren uten å bruke høyttaleren. Det er et utgangspunkt som får en musikktelefontester til å grue seg til å trykke på play første gang.

Heldigvis for LG er faktisk ikke hodetelefonene så dårlige som de ser ut som, og det kan nok hende de vil tilfredsstille noen av de nevnte kidsa. Er du opptatt av lydkvalitet, bør du derimot ikke satse på KP500 som din musikkavspiller. Vi kan også nevne at prosessoren i telefonen sliter med å holde følge hvis du prøver å sette i gang flere oppgaver mens du hører på musikk.

Konklusjonen er at KP500 er en av de stiligste mobiltelefonene i testen, sett i forhold til prisen. Hadde dette vært en «ordinær» mobiltest ville vi ikke nølt med å gi den en femmer. Som musikkspiller må vi dessverre slå fast at den faller gjennom, og vil bare tilfredsstille de minst kresne.

Laveste nettpris: 1.749 kr (www.mpx.no)

Leverandør: http://nordic.lge.com/no/

Spesifikasjoner

Produsent KG
Pris 1749

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning