Lillebror

Sony Ericsson W595

W595 er lillebror fra Sony Ericsson i denne testen. Men du mister ikke spesielt mye ved å velge testens nest billigste telefon.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Turbo-3G

+ mulighet for to sett hodetelefoner

+ billig

- Adapter stikker ut på siden

- litt knotete musikkhåndtering

Foto: Knut Arild Vold

Foto: Knut Arild Vold

Spesifikasjoner

Skjerm: 2,2"

Minne: 2 GB

GPS: Nei

Kamera: 3,2 mp

W595 er kanskje en lillebror i Walkman-serien til Sony Ericsson, men den har likevel en brukbar spesifikasjonsliste. Her finner du for eksempel også turbo-3G, som kan være veldig kjekt hvis du planlegger å kjøpe musikk over mobilnettet.

Den mangler riktig nok FM-sender, og du finner heller ikke GPS. Hodetelefonen er også litt enklere, og har ingen støydemping.

På W595 har Sony Ericsson lagt ved en litt annen adapterkabel enn på de andre modellene i testen, og her er det tilkobling for to sett hodetelefoner. En sosial og fin løsning som sikkert mange av de yngste setter pris på. Forsterkeren er åpenbart ikke den kraftigste, for volumet går markant ned når du kobler til sett nummer to.

W595 er en skyvetelefon, hvor tastaturet skyves fram fra baksiden av skjermen. I tillegg har telefonen noen ekstra knapper under skjermen som ikke blir skjult, blant annet for musikkavspilling. Men siden telefonen går automatisk i tastelås når tastaturet skyves inn, får du ikke brukt knappene uten først å låse opp telefonen igjen. Vi lurer veldig på hvorfor Sony Ericsson, som er så glad i adaptere, ikke kunne puttet på noen musikknapper på ledningen til hodetelefonene. Da hadde musikkstyringen gått langt enklere, og du hadde sluppet å ta telefonen opp av lomma og skru av tastelåsen før du får skiftet låt.

Telefonen har, som sine Walkman-brødre, funksjonalitet for å justere volum og bytte låt ved å riste telefonen i ulike retninger. Etter litt øvelse fungerer det faktisk helt greit, men jeg tviler på om det er funksjoner folk flest bruker.

I W595 finner du ikke spesielt mye innebygd lagringsminne, og lagringskortet som følger med er på bare 2 GB. Vær også klar over at Sony Ericsson bruker sitt eget minnekortformat (Memory Stick Micro), og slike kort får du bare opp til 8 GB.

W595 kommer i mange ulike farger, ser ut til å ha en yngre målgruppe enn sine søsken. Men vi synes det er en god og stilig telefon, som gir veldig mye for pengene.

Laveste nettpris: 1.799 kr (www.elprice.no)

Leverandør: www.sonyericsson.no

Foto: Knut Arild Vold

Spesifikasjoner

Produsent Sony Ericsson
Pris 1799

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning