SeecodeVision – Bluetooth håndfri til bil

Kjør mobil-lovlig

Denne dingsen fra Seecode gjør det enklere – og ikke minst lov – å snakke i mobil i bilen.

KOMPAKT: SeecodeVision ser på mange måter ut som en mobiltelefon.

KOMPAKT: SeecodeVision ser på mange måter ut som en mobiltelefon. Foto: FOTO: Hallvard Lunde

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Spesifikasjoner: SeecodeVision

Bluetooth: Ja, versjon 2.0

Skjerm: Ja, OLED-skjerm for tekst/symboler

Stemmestyring: Ja (mobilen må ha støtte for dette)

Antall håndsett: Støtter opp til 8 ulike håndsett

Antall samtidige håndsett: 2

Linje ut: Ja (3,5 mm)

Leverandør: www.opticalstorage.no (distributør)

Pris: Ikke klar

Hva sier loven

§ 1 Førers bruk av mobiltelefon under kjøring med motorvogn

Fører av motorvogn må ikke bruke mobiltelefon under kjøringen, med mindre mobiltelefonen under bruken er plassert i eller på en holder som er forsvarlig fastmontert i motorvognen. Holder skal være montert i umiddelbar nærhet av rattet og så nært førers ordinære synsfelt under kjøring som praktisk mulig, med mindre holderen er en integrert del av kjøretøyets originalinnredning.

§ 2 Definisjoner

I denne forskrift forstås med:

a) Mobiltelefon: Radioutstyr for kommunikasjon over offentlig nett.

b) Kjøring: Motorvogn som er i bevegelse.

c) Bruk av mobiltelefon: Enhver bruk, herunder all betjening av mobiltelefonens tastatur, samtale, mottak av anrop, mottak eller sending av melding eller tekst.

Forskriften trådte i kraft 15. mars 2000.

SeecodeVision er en enkelt og kompakt håndfriløsning til bruk i bilen. Det er som kjent ulovlig å bruke mobil i bilen uten en lovlig håndfriløsning.

Du må kunne tre ting for å få nytte av håndfrilløsningen fra Seecode. Du må kunne aktivere Bluetooth på mobilen din, du må kunne søke opp nye Bluetooth-enheter og du må kunne forstå noe av det som står i en engelsk bruksanvisning. Da klarer du å pare mobilen din med SeecodeVision og det meste er gjort.

Les også: Test av RoadPilot Micro Go fotoboksvarsler

Har du først godkjent at mobilen og håndfrienheten fra Seecode kan kommunisere, vil de automatisk koble seg sammen når de er i nærheten (Bluetooth må være aktivert på mobilen).

Montering i bil er relativt enkelt. Du kan feste enheten til ruten ved hjelp av en sugekopp, eller du kan feste den til en av ventilasjonslukene på dashbordet. Skal du bruke enheten på flere kjøretøyer hadde vi foretrukket sugekoppen, mens for en mer fastmontert bruk fungerer "ventilasjons"-festet vel så bra.

Det enste du behøver å gjøre er å lade enheten i ny og ne. Du kan lade den i bilen via 12 volts-uttaket - eller du kan lade den på strøm.

Det eneste vi har å utsette på selve bilmonteringen, er at festearmen er litt kort og litt lite fleksibel.

Les også: GPS i bakspeilet

Når noen ringer inn dukker nummeret opp på skjermen. Rød eller grønn knapp angir logisk hva man ønsker å gjøre. Har du synkronisert SeecodeVision mot telefonboken på telefonen, vil du også kunne se navnet på dem som ringer inn. I vårt tilfelle synkroniserte SeecodeVision kun mot SIM-kortet. På en telefon fra Sony Ericsson synkroniserte den greit mot telefonboken.

Når man skal ringe ut er det litt verre. Har du et godt talestyringssystem på din telefon kan det være en god måte. På vår Windows-telefon var talestyringen en moderat suksess.

Lydkvaliteten er god, selv om stemmen i Seecode-enheten er noe skrikende.

Selv om SeecodeVision har få knapper og stort sett fungerer greit, er det ikke alltid like intuitivt hvilke knapper som gjør hva når man har vært borte fra enheten noen dager. Vi anbefaler derfor at du har instruksjonsboken liggende i nærheten.

Produktet er så nytt at det ennå ikke er kommet til Norge, men det er rett rundt hjørnet. Av samme grunn er prisen ikke klar, men basert på utenlandsk prising av produktet antar vi en pris på 700-800 kroner.

Flere tester på Klikk Teknologi

Prøv også: Klikk Friluft

UTGANGER: Det finnes utgang for hodetelefon, mikrofon og USB-inngang på siden på SeecodeVision.

UTGANGER: Det finnes utgang for hodetelefon, mikrofon og USB-inngang på siden på SeecodeVision. Foto: FOTO: Hallvard Lunde

BETJENING: SeecodeVision har få knapper og stort sett går det greit å betjene enheten. Det kan likvel være greit å ha bruksanvisningen for hånden den første tiden.

BETJENING: SeecodeVision har få knapper og stort sett går det greit å betjene enheten. Det kan likvel være greit å ha bruksanvisningen for hånden den første tiden. Foto: FOTO: Hallvard Lunde

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning