Ingen musikkonge

Samsung Omnia SGH-I900 16 GB

Omnia er en alt-i-ett-telefon basert på Windows. Men noen super musikkavspiller er den ikke.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Ser bra ut

+ har «alt» av funksjoner og tjenester

- Dårlig lyd i musikkspilleren

- adapter til lydavspilling

- dårlige hodetelefoner

- dyr

Foto: Knut Arild Vold

Foto: Knut Arild Vold

Spesifikasjoner

Skjerm: 3,2"

Minne: 16 GB

GPS: Ja

Kamera: 5 mp

Omnia er en av to telefoner i denne testen basert på Windows mobiloperativsystem 6.1. Både Samsung og HTC har laget egne avspillere for musikk, som kommer i tillegg til Windows Media Player.

La en ting være helt klart. Du bør aldri kjøpe en Windows-telefon hvis du ikke vet hva du gjør. Windows-telefoner kan gjøre «alt», og mange lar seg friste av spesifikasjonslistene. Men de er også svært knotete å bruke, særlig når en stor berøringsfølsom skjerm er alt du har å manøvrere med. Mange er glad i Windows på mobilen, men det er lurt å teste det ut før du kjøper.

Heldigvis har Samsung lagt sitt eget grensesnitt utenpå Windows, slik at det blir lettere å manøvrere med bare fingrene. Det gjør også at du kan legge musikkspilleren på «skrivebordet», og dermed bytte låt og spole uten å måtte åpne musikkspilleren. Grensesnittet er ikke like bra som hos HTC, men det fungerer.

Det beste med Omnia som musikkavspiller er den store lagringsplassen. Her finner du kortleser for MicroSD-kort i tillegg til at den har 8 eller 16 GB lagringsplass internt. Dessverre må batteriet ut for å putte inn minnekortet.

Omnia leveres med et sett in-ear-hodetelefoner som låter mye dårligere enn de ser ut. De kobles til gjennom en adapter, i Samsungs ustandardiserte USB-kontakt. Det er en dårlig løsning, som blant annet hindrer deg i å høre på musikk mens du lader telefonen.

Som vi har påpekt i tidligere tester av Omnia, er pekeskjermen bare så vidt god nok til erstatte knapper fullt ut. Den har særlig problemer med sveip, som blir registrert som trykk.

Vi har tidligere gitt Omnia god karakter som allroundtelefon. Men siden telefonen er den nest dyreste i denne testen, og har musikkegenskaper under gjennomsnittet - blir det ingen god karakter for deg som prioriterer musikkegenskaper som viktigst.

Laveste nettpris: 5.279 kr (www.netonnet.no)

Leverandør: www.samsung.no

Spesifikasjoner

Produsent Samsung
Pris 5279

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning