Test: Samsung SGH-U900 Soul

Herlig! En telefon

Tenk deg en mobiltelefon som mest av alt er en telefon. Herlig.

KOMPAKT: Samsung Soul (SGH-U900) er ikke av de aller minste mobilene, men likevel kompakt og lekker.

KOMPAKT: Samsung Soul (SGH-U900) er ikke av de aller minste mobilene, men likevel kompakt og lekker. Foto: Foto: Samsung

Publisert Oppdatert

Samsung Soul er på de fleste områder brukervennligheten selv. Kanskje fordi den er designet for først og fremst å være en telefon?

Telefonen fungerer svært godt. Den har gode intuitive menyer med krystallklare tilbakemeldinger. I noen tilfeller syntes vi telefonen er litt for ivrig på å bekrefte våre handlinger.

Deilig design

Soul er noe så sjeldent som en "deilig" mobil. Byggekvaliteten virker for å være svært god. Det numeriske tastaturet dukker opp når du "skyver" telefonen fra deg med tommelen. Det flate tastaturdesignet fungerer godt. Knappene er bakgrunnsbelyste og det er god plass mellom tastene.

Les også: Samsung med bærbare PC-er i Norge i 2009?

Touch

Soul har også fått en liten "touchskjerm" som brukes til å navigere i menyene med. Den fungerer overraskende godt. Bekreftelse på valg gis med vibrasjoner. Denne "touchfunksjonen" fungerer faktisk så godt at vi tok oss selv flere ganger i å trykke å på selve hovedskjermen - som ikke er berøringsfølsom.

Multimedia

SKYVETELEFON: Soul er en klassisk skyvetelefon der de numeriske tastene kommer frem ved å skyve øverste del av telefonen bort med tommelen.

SKYVETELEFON: Soul er en klassisk skyvetelefon der de numeriske tastene kommer frem ved å skyve øverste del av telefonen bort med tommelen. Foto: Foto: Samsung

Spesifikasjoner: Samsung SGH-U900 Soul

Utforming: Skyvetelefon

Nett: 3G, Edge, Super 3G,

Bluetooth: Ja

Radio: Ja

Kamera: 5 MP

Størrelse: 10,6 x 4,95 x 1,3 cm (hxbxd)

Vekt: 112 gram

Pris: 2.539 kr (www.netonnet.no)

Samsung Soul har en helt kurant mediespiller. Den er nok hakket slappere enn den du for eksempel finner i Sony Ericsson W902, men den gjør nytten. Synkronisering med Windows Media Player er uproblematisk og den viser albumcover på displayet. FM-radio er flott og i tillegg syntes vi kameraet fungerte godt. Litt kludrete å bytte fra foto til video, men resultatene vi fikk ut av mobilen var helt greie.

Brukervennlig

Menyprofilen som er valgt som standard er stilig, men kan nok for noen bli litt utydelig. Trøsten er at du kan "tweake" Samsung Soul til den har fått et menyoppsett, farger, fonter, størrelser, lyder og bakgrunner du er fornøyd med. I tillegg vil vi fremheve muligheten for å justere både farge og fontstørrelse på tekst og tall i displayet. Det gjør at man kan vise et telefonnummer svært tydelig. En veldig bra funksjon for alle enten man ser dårlig eller ei.

Les også: Mobilen skal vare i 5 år

Slapp programvare

Mobilprodusentenes programvare bruker vi sjelden å bli imponert over. Tilkobling, synkronisering og overføring mellom PC og mobil bruker stort sett å være kronglete og kranglete. Samsung PC Studio 3 er ikke så mye bedre enn andre tilsvarende programmer. Med unntak av koblingen mot Windows Media Player, som fungerte greit, slet vi litt med å få synkronisert telefonen mot PC ved hjelp av PC Studio. Import av adresser fra Outlook gikk greit, så med litt fikling får man til alt. Vi savner imidlertid en "en-klikk-synkronisering" slik man finner på Windows-mobiler.

DESIGN: Koreanerne har ikke vært mest kjent for godt design, men det er virkelig i ferd med å endre seg.

DESIGN: Koreanerne har ikke vært mest kjent for godt design, men det er virkelig i ferd med å endre seg. Foto: Foto: Samsung

Les også: Spill deg selv på Xbox

Spesifikasjoner

Produsent www.samsung.no
Pris 2593

Konklusjon

I sum er det svært mye vi liker med Samsung Soul. Hyppigheten av "bekreftelser" på valg kan være plagsom i lengden, men er du på jakt etter ren stilig og brukervennlig telefon bør du se på Samsung Soul. Vi klarte også å lage en noen riper i displayet og dekselet på baksiden blir raskt stygt. Men, unngår du å legge den i lommer med nøkler eller andre skarpe gjenstander er dette ikke mer plagsom enn på andre telefoner. Vi kunne også tenkt oss enda tydeligere menyikoner. Noen av dem er det litt vanskelig å forstå.

I sum er Samsung Soul likevel svært bra. Er du på jakt etter noe du først og fremst skal bruke til telefon, er Soul et bra valg. Den fungerer også til å lese e-post og til internett, men her utmerker den seg ikke på noen måte.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning